Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#ТиЯк: Ментальне здоров’я треба берегти самим і розказувати, як це робити, іншим

Дата: 12.01.2024 18:19
Кількість переглядів: 269

Свою стежку ментального здоров’я обрала Брусилівська громада, де сьогодні, 12 січня, у селищному будинку культури  для батьків-вихователів  дитячих будинків сімейного типу, тих, хто виховує дітей з інвалідністю, людей поважного віку було організовано  інтерактивний івент  «Подорож до ментального здоров’я».

Фото без опису

Присутні у залі отримали практичні поради, куди та до кого звернутися за допомогою, порадою і розрадою, аби впоратися зі своїми психоемоційними проблемами, активно долучалися до руханки під звуки ритмічної музики. Не менш активно брали участь у психологічному тесті, який запропонувала пройти практичний психолог  Брусилівського ліцею ім. Готовчиця Оксана Шумська.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А далі перейшли до фойє будинку культури, де розгорнулася локація здорового харчування. Частувалися  узваром, стравами з гарбуза, печеними яблуками, горіхами та іншою корисною для здоров’я їжею.

Фото без опису

Фото без опису

Ще один «ключик» до гарного настрою,  спокійного душевного стану – арттерапія. Усі охочі мали нагоду побувати у КЗ «Брусилівський музей «Дивосвіт Олексія Макаренка» та взяти участь у майстер-класі з арттерапії, який провела директор музею Олена Косарчук. Свої відчуття, приховані переживання вони переносили на папір, користуючись незвичною технікою малювання – вугіллям. А заразом слухали захопливу   розповідь про  життя та творчість талановитого українського художника, майстра народного декоративного розпису Олексія Макаренка.

Фото без опису

Якщо ми розуміємо власну цінність, масштаб свого внеску в спільну справу – допомогу ЗСУ може бути потужним інструментом для подолання стресу та покращення загального самопочуття. 

Це яскраво демонструють усі громади Житомирського району, зокрема і  Високівська. З початку нинішнього року жителі цієї громади надіслали 60 окопних свічок нашим захисникам. 30 кг пластикових кришечок відправили «Новою поштою» до   Благодійного фонду Лелекера – Lelecare, який надалі закуповує  якісні турнікети для підрозділів Сил оборони, що перебувають безпосередньо на передовій або висуваються на фронт.  

Інтерактивний івент у Житомирському районі добіг фінішу, але про ментальне здоров’я як надзвичайну людську цінність потрібно дбати щодня.  Берегти самим і розказувати, як це робити, іншим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь