Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 лютого - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Дата: 28.02.2024 10:54
Кількість переглядів: 20

26 лютого 2024 року на території громад Житомирського району загальноосвітніми та культурними закладами (будинками культури, центрами дозвілля та бібліотеками) було організовано та проведено:

Фото без опису

  1. Упорядкування місць поховань Героїв України, що загинули, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України.
  2. Покладання квітів та встановлення лампадок до пам’ятників, меморіальних знаків і місць поховань загиблих військових у російсько-українській війні.
  3. Тематичні та виховні години «Крим – це Україна», «Крим – територія України», «Я патріот своєї держави», «Окупація Криму. Рух опору», «Крим – Україна. Патріотизм не вбити!», «Хронологія спротиву», «Пам’ятаємо про наших людей!».
  4. Уроки історичної пам’яті «Патріотизм не вбити», «Крим: Хронологія окупації», «Сторінками історії Криму», «Зламані крила свободи», «Що ми знаємо про анексію Криму?», «26 лютого – День початку кримського спротиву».
  5. Виставки дитячих малюнків «Вистояли – переможемо», «Мій Крим»,       «Україна  – єдина та нескорена», «Діти підтримують кримчан своїми малюнками».
  6. Тематичні книжкові виставки «Від Карпат до Криму – Україна єдина», «Палітра Криму», «О, гори Криму сторожові, за вами тужать не лише живі…», «Український Крим – історії та реалії», «Крим у творах українських письменників», «Рідний украдений Крим», «Нескорені сини і доньки Криму», «Нескорений Крим».
  7. Фотовиставки «Крим – перлина України», «Тяжкі шляхи до перемоги» та виставки-інсталяції  «Крим – це Україна».
  8. Перегляд фільмів «Крим. Спротив.», «Крим. Нескорений», «Ціна   анексії – життя», «Що ти знаєш про день спротиву окупації Криму?», «Крим SOS», «Додому», «Крим оточені зрадою», «Крим…Як це було», «26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим», «Від Карпат до Криму – Україна єдина», «Хайтарма».
  9. Громадами Житомирського району було здійснено висвітлення заходів у соцмережах та на сайтах закладів і громад.

У Глибочицькому ліцеї Глибочицької селищной ради проведено акцію «Листи до вільного Криму», мета якого – написання листів на підтримку кримчан та малювання патріотичної листівки «Тримайтеся, ми разом, ми єдині!», у Гадзинскому ліцеї – акція «Листи до вільного Криму».

Красногірський «Центр дозвілля» Андрушківської сільської ради організував конкурс малюнків серед дітей «Україна єдина!» та міні-викладку літератури про життя, побут та анексію кримських татар «О гори Криму сторожові, за вами тужать не лише живі…».

У Волицькій ТГ  проведено флешмоб «Мій коханий Крим…», на якому було створено відеоролик та розміщено його у соцмережі. Бібліотеки Черняхівської громади провели флешмоб «Крим – Україна».

У бібліотеці Городоцької ТГ відбулася віртуальна довідка: «Кримські арабески: творчість таврійських письменників», на якій було проведено читання поезій кримських поетів.

Любарська ТГ презентувала відео презентацію «Окупація Криму: як це було» та провела флешмоб «Крим – це Україна».

У Миропільській гімназії проведено флешмоб «Спротив триває!» та у центральній бібліотеці Миропільської ТГ пройшла презентація книги Марини Гримич «Умерови: історія однієї родини на тлі кримськотатарського національного руху ХХ-ХХІ ст.».

У Старочуднівсько-гутянському ліцеї Романівської ТГ відбулася дискусія на тему: «Чи буде в майбутньому Крим і Севастополь у складі України?» та акція «Листи до вільного Криму».

Юнацький абонемент центральної бібліотеки Черняхівської селищної ради зробили виставку-анонс та презентували  книгу «Мусаєв С. Мустафа Джемілєв. Незламний».

У Центральній дитячій бібліотеці Попільнянської громади учнями 7 класів було здійснено історичний екскурс «Що ми знаємо про анексію Криму» та віртуальна мандрівка по півострову «Хронологія окупації. Наслідки анексії Криму».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь