Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Запобігти домашньому насильству – один із пріоритетних напрямків роботи соціальних служб, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування

Дата: 27.03.2024 16:44
Кількість переглядів: 226

Попри повномасштабну війну, проблема домашнього насильства як одна з найгостріших соціальних проблем, від якої страждають як жінки, так і чоловіки. не стає менш важливою і залишається у центрі уваги відповідних служб, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Фото без опису

Сьогодні відбулося чергове засідання районної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству, яке провів перший заступник начальника Житомирської РВА Сергій Кириченко.

Члени координаційної ради розглянули питання роботи спеціалізованих служб підтримки осіб, які  постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі. Наголошувалося на тому, що наразі у 25 громадах діють 29 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Однак є нагальна потреба створити такі ж бригади і у інших громадах.  

Керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства, гендерно зумовленого насильства (за підтримки міжнародних організацій) Жанна Федосенко розповіла про роботу мобільних бригад у Житомирському районі. З метою  підвищення рівня надання послуг у сфері запобігання та протидії домашньому насильству запропонувала організувати спільне з Житомирською районною військовою адміністрацією навчання для  представників цих бригад.

Поки що у двох громадах – Березівській та Романівській створені притулки для осіб, які опинилися в кризовій ситуації. «Кілька громад виявили бажання укласти з Центром надання соціальних послуг Березівської сільської ради меморандуми про надання їхнім жителям послуг у притулку. Ми тільки вітаємо цей крок і заохочуємо й інші громади долучатися до цієї справи задля допомоги постраждалим від кривдників людям, яким потрібен тимчасовий прихисток», – підкреслив Сергій Кириченко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Начальник сектору протидії домашньому насильству Житомирського районного управління поліції ГУНП України в Житомирській області Марія Зуб поінформувала членів координаційної ради про заходи, які вживаються правоохоронними органами щодо запобігання й протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

За результатами розгляду питань порядку денного засідання присутні ухвалили відповідне рішення.

Нагадаємо про те, що 21 березня на базі Березівської сільської ради відбулося виїзне засідання обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь