Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

20 квітня - День довкілля в Україні

Дата: 20.04.2024 10:03
Кількість переглядів: 39

Український День навколишнього середовища нагадує нам про важливість збереження природи. Але в умовах воєнного конфлікту екологічні проблеми стають ще більш актуальними.

Фото без опису

Війна завжди призводить до руйнування навколишнього середовища. Воєнні дії супроводжуються знищенням лісів, забрудненням водойм та повітря, викидами шкідливих речовин у навколишнє середовище. Знищені фабрики, заводи, транспортні засоби та будівлі викидають токсичні речовини у повітря та ґрунт. Боєприпаси, вибухівки та інші засоби війни залишаються на землі, забруднюючи її та створюючи небезпеку для людей та тварин.

Фото без опису

Крім того, війна порушує природний баланс та призводить до втрати біорізноманіття. Велика кількість біологічних видів зникає через втрату місць існування, знищення їхніх міграційних маршрутів та перешкоди у розвитку.

Фото без опису

Україна, як і будь-яка інша країна, потребує мирного середовища для того, щоб розвиватися стабільно та зберігати свої природні ресурси. Припинення війни – це першочергове завдання для збереження екології України та забезпечення її сталого розвитку.

Фото без опису

Саме зараз наша країна потребує об'єднання зусиль у боротьбі за збереження навколишнього середовища. Ми маємо розуміти, що лише разом ми зможемо протистояти викликам, що стоять перед нами, та зберегти природні багатства для майбутніх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь