Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення начальника Житомирської РВА Юрія Тарасюка з нагоди Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Дата: 26.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 115

Щороку 26 квітня Україна і світ згадують найбільшу в історії людства техногенну катастрофу, яка сталася майже чотири десятиліття тому, – аварію на Чорнобильській АЕС. 

Фото без опису

Ця трагедія не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя. Найбільше постраждала Україна. Понад 2,2 тис. українських міст і селищ із населенням приблизно 2,6 мільйона людей було забруднено радіоактивними нуклідами. Понад 100 тис. українців змушені були залишити свої домівки, а навколо ЧАЕС було утворено 30-кілометрову зону відчуження. 

38 років тому світ від руйнівної сили «мирного атому», що вийшов з-під контролю, урятували героїзм, жертовність та людяність сотень тисяч пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, будівельників, медиків. 

Разом з вами, дорогі земляки, засвідчую глибоку шану ліквідаторам аварії на ЧАЕС за самовідданість та самопожертву. Низько схиляю голову перед світлою пам’яттю тих, кого вирвав з лав живих смертоносний атом.

І донині складно осягнути повністю наслідки та втрати, завдані Чорнобильською катастрофою, які Україна буде відчувати ще не одне десятиліття… 

На третьому році повномасштабної війни 26 квітня має стати днем перестороги для країни-агресора, яка погрожує світові ядерним шантажем, не усвідомлюючи того, що своїми злочинними діями штовхає людство на межу нової, ще жахливішої за наслідками, техногенної катастрофи. 

Тільки спільними зусиллями ми можемо зупинити російський атомний тероризм, перемогти ворога та остаточно вигнати його з української землі.

З повагою
начальник Житомирської районної
військової адміністрації
Юрій ТАРАСЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь