Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанування ліквідаторів Чорнобильської трагедії в Новогуйвинській громаді

Дата: 26.04.2024 08:30
Кількість переглядів: 138

У Новогуйвинській територіальній громаді вшанували пам'ять ліквідаторів, що загинули під час техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС та внаслідок її наслідків. Участь у меморіальному заході взяли перший заступник начальника Житомирської РВА Сергій Кириченко, заступник голови Житомирської районної ради Володимир Палій, депутат Житомирської обласної ради, заступник Новогуйвинської селищного голови Тетяна Парфентієва, голова ГО «Союз» Ліквідатори Чорнобиля» Микола Поліщук, ліквідатори, представники Новогуйвинської селищної ради, громадськість.

Фото без опису

38 років тому аварія на ЧАЕС розірвала життя не лише України, але й світу, на "до" та "після".

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства - аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Під час тестування реактора відбулася серія помилок та порушень протоколу, що призвело до нестабільної реакції та вибуху реактора.

Тисячі чоловіків і жінок, які, не думаючи про ризики для власного життя, відчайдушно кинулися у двобій зі смертельним атомом.  Вони працювали в екстремальних умовах, проводили роботи з евакуації населення, гасили пожежі, очищали територію від радіоактивного забруднення, встановлювали бар'єри для запобігання подальшого викиду радіації, а також виконували інші небезпечні завдання.

Ліквідатори стали прикладом безкорисливості та жертовності, а їхній подвиг завжди буде пам'ятатися як один із найбільших актів героїзму в історії людства.

Учасники меморіального заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв-ліквідаторів та поклали квіти до підніжжя пам'ятного знаку «Тим, кому завдячуємо життям».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь