Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підсумки засідання комісії з ТЕБ та НС у Житомирському районі: нові рекомендації та заходи

Дата: 10.05.2024 11:35
Кількість переглядів: 270

Сьогодні, 10 травня, перший заступник начальника Житомирської РВА Сергій Кириченко в режимі онлайн провів чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Фото без опису

Члени комісії розглянули питання:

• Про забезпечення належного протипожежного захисту полігонів твердих побутових відходів (сміттєзвалищ) Житомирського району.
• Про стан готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах до купального сезону та розроблення місцевих програм рятування людей на воді у 2024 році.
• Про затвердження переліку суб’єктів господарювання Житомирського району, які можуть залучатись за їх згодою до проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна, транспорту, будівель, доріг та окремих ділянок місцевості у разі настання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
• Про стан створення місцевої та добровільної пожежної охорони, у тому числі у складі Центрів безпеки громадян, організації захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у Житомирському районі.
• Про затвердження Переліку діючих пунктів незламності та тих, що будуть переведені у режим готових до відкриття на території Житомирського району.

Фото без опису

За результатами продуктивної роботи та конструктивного діалогу комісія надала низку рекомендацій територіальним громадам Житомирського району, керівникам установ та організацій щодо належного утримання та експлуатації полігонів твердих побутових відходів (сміттєзвалищ), місць масового відпочинку людей на водних об’єктах, пунктів незламності.

Фото без опису

Було затверджено перелік суб’єктів господарювання Житомирського району, які можуть залучатись (за їх згодою) до проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна, транспорту, будівель, доріг та окремих ділянок місцевості у разі НС техногенного та природного характеру.

Рекомендовано головам міських, селищних, сільських рад активізувати роботу зі створення і функціонування місцевих та добровільних пожежно-рятувальних підрозділів, у тому числі у складі центрів безпеки, з урахуванням завдань воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь