Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 травня – Міжнародний день біорізноманіття

Дата: 22.05.2024 11:30
Кількість переглядів: 133

Щогодини на Землі зникає 3 види живих організмів, тобто майже 30 тисяч на рік. Скорочення видів призводить до деградації екосистем і, врешті, погіршення умов життя.

Фото без опису

Україна також втрачає своє біорізноманіття через ворожі дії російської федерації. У результаті підриву греблі Каховської ГЕС у зоні екологічного лиха опинилися близько 80 тис. га заповідних територій, де існували ендемічні види тварин, рослин, риб та грибів. Є велика ймовірність, що такі рідкісні тварини як сліпак піщаний та ємуранчик можуть повністю зникнути з цієї території.

🌎 Цього року, темою Міжнародного дня біорізноманіття є слоган — «Стань частиною Плану». Річ у тому, що 19 грудня 2023 року, в річницю прийняття Куньмінсько-Монреальської глобальної рамкової програми з біорізноманіття розпочато кампанію «План з біорізноманіття», спрямовану на інформування та просування 4 цілей і 23 завдань Рамкової програми у світі.

Фото без опису

«Стань частиною Плану» є закликом до дій, щоб зупинити й повернути назад втрату біорізноманіття. Попри війну Україна продовжує роботу щодо впровадження заходів зі збереження біорізноманіття: затверджений План дій щодо збереження та відтворення зубра, триває робота над Національною стратегією збереження біорізноманіття та законопроєктом «Про території Смарагдової мережі».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь