Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головинське вище професійне училище нерудних технологій: успіх у розвитку та навчанні

Дата: 30.05.2024 14:03
Кількість переглядів: 290

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, його заступник Юрій Денисовець та начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк здійснили робочу поїздку до Головинського вищого професійного училища нерудних технологій (ГВПУ НТ), що в Черняхівській громаді.

Фото без опису

Фото без опису

Під час візиту було вшановано пам'ять випускників ГВПУ НТ, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російських загарбників.

Фото без опису

Нещодавно, до Дня Героїв, тут було відкрито меморіальний знак на їх честь. На жаль, війна забрала ще одне життя, і до переліку прізвищ на меморіалі довелося додати ще одне.

Фото без опису
Важливою частиною робочої поїздки стала перевірка ходу реконструкції двох укриттів для майже 900 учнів та працівників училища. Укриття в навчальному корпусі вже майже готові. Тут є автономне живлення, сучасна вентиляція, санвузли та душові, забезпечено інклюзивний доступ.

Фото без опису

Залишилось лише облаштувати його для перебування та навчання учнів під час повітряних тривог. Роботи в укритті гуртожитку тривають, і керівництво училища та підрядники планують завершити їх до початку наступного навчального року.

Фото без опису

ГВПУ НТ є одним з провідних закладів професійно-технічної освіти Житомирщини. Тут не лише навчають необхідних для підприємств області фахівців, а й заробляють кошти для розвитку самого училища.

Фото без опису

Одним з найважливіших досягнень ГВПУ НТ є активний розвиток сучасних навчально-практичних центрів за різними спеціалізаціями.

  • У 2018 році було створено навчально-практичний центр зварювальних технологій.
  • У 2020 році – центр з експлуатації та обслуговування дорожньо-будівельних машин.

Випускники за цими напрямками високо затребувані на ринку праці області. Наразі керівництво закладу готується до створення ще одного центру - сучасних транспортних технологій.

Фото без опису

Директор Головинського ВПУ НТ Вячеслав Максимчук презентував посадовцям проєкт реалізації на базі закладу освіти навчально-практичного центру «Сучасні транспортні технології». Кошти для створення даного центру у сумі 14,7 млн грн передбачено у співфінансуванні МОН України та Житомирської ОДА.

Фото без опису

Активна позиція керівництва та колективу ГВПУ НТ є запорукою його розвитку та успішної конкуренції в сучасному освітньому середовищі.

Головинське вище професійне училище нерудних технологій є зразком для інших навчальних закладів професійно-технічної освіти. Училище не лише готує висококваліфікованих фахівців, а й піклується про безпеку своїх учнів та працівників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь