Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ветерана праці Михайла Жовтюка привітали зі сторіччям та відзначили грамотою Житомирської ОВА

Дата: 03.06.2024 16:34
Кількість переглядів: 216

Сьогодні, 3 травня, за дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталя Бунечка начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк спільно зі своїм заступником Сергієм Кириченком завітав до Попільнянської територіальної громади з почесною місією – привітати зі сторіччям від дня народження ветерана праці, людину з великим серцем та відкритою душею, невтомного трудівника Михайла Карповича Жовтюка.

Фото без опису

Михайло Карпович все своє життя присвятив самовідданій праці. За роки плідної роботи він здобув повагу та визнання своїх колег, а його сумлінна праця та вагомі трудові здобутки стали взірцем для наслідування.

Народився ювіляр 3 червня 1924 року в селі Паланка Уманського району Черкаської області в сім’ї селян. Був першою дитиною в родині, де згодом народилося ще 5 дітей. З дитинства був привчений до роботи на землі. Закінчив місцеву школу, де здобув 5-річну освіту.

У 1941 році у віці 17 років юний Михайло пішов навчатись у професійно-технічне училище м. Жашків Черкаської області. Під час навчання працював на будівництві місцевої залізниці. Проте війна внесла свої страшні корективи. Навчальний заклад і його учнів було евакуйовано до Кременчука. Навчання було зупинене і Михайло Карпович повернувся додому, в рідне село.

У 1942 році його вісімнадцятирічного разом з іншою молоддю було примусово вивезено до Германії, де прийшлося важко працювати на автозаводі до 1945 року. Визволення полонених прийшло завдяки американським військам.

Після повернення на батьківщину Михайло Карпович одружився, 27 років пропрацював на шахті у Магаданській області, звідки у 1973 році й пішов на пенсію та повернувся до рідної України, до своєї родини, а нині проживає в с. Парипси Попільнянської територіальної громади. Користується повагою серед жителів селища. Всі його знають як доброзичливу, чуйну, товариську людину.

Фото без опису

Вручаючи ювіляру грамоту за багаторічну сумлінну працю, вагомі трудові здобутки від імені Житомирської обласної військової адміністрації, Юрій Тарасюк побажав Михайлу Карповичу міцного здоров'я, довгих років життя, миру та добробуту.

Фото без опису

До вітань долучилися й інші представники районної та місцевої влади, а також рідні та близькі ювіляра. Атмосфера заходу була сповнена щирого тепла, вдячності та поваги до шановного ветерана.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь