Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З працівниками Черняхівської селищної ради і старостами громади провели тренінг «Перша домедична допомога»

Дата: 12.06.2024 15:45
Кількість переглядів: 198

Сьогодні фахівчиня проєкту «Центр готовності цивільних» у м. Житомир, організованого Благодійним фондом Сергія Притули, спільно з практикуючими медиками екстреної медичної допомоги провела тренінг з домедичної допомоги для працівників Черняхівської селищної ради та старост громади.

Фото без опису

Тренінг мав на меті навчити учасників основним, життєво важливим навичкам збереження життя та методів стабілізації стану постраждалих до приїзду медичних служб. Програма курсу включала як теоретичну, так і практичну частини.

Кваліфіковані тренери надали чіткі інструкції та продемонстрували, як правильно надавати домедичну допомогу у випадках, коли виникає реальна загроза життю людини. Під їхнім пильним контролем учасники тренінгу відпрацювали отримані знання на практиці, зокрема:

  • Зупинку критичної кровотечі різними методами
  • Тампонування ран
  • Використання турнікетів
  • Проведення серцево-легеневої реанімації (СЛР)
  • Невідкладні дії при удушенні
  • Переведення постраждалого у стабільне бокове положення

Важливості володіння цими навичками складно переоцінити, адже кожен може опинитися у ситуації, коли буде потрібна домедична допомога. Травми можуть статися за будь-яких обставин, а в умовах війни ризики зростають в рази. Навички, отримані під час тренінгу, будуть корисними не лише у надзвичайних ситуаціях, але й у повсякденному житті.

«Центр готовності цивільних» висловлює щиру подяку професіоналам та досвідченим медикам, які поділилися своїми знаннями та навичками з учасниками тренінгу. Їхня самовіддача та прагнення допомогти людям заслуговують на найвищу шану.

Навчання з домедичної допомоги проходить у рамках проєкту «Центр готовності цивільних», який реалізується Благодійним фондом Сергія Притули. Мета проєкту – надати українцям базові знання та навички, необхідні для виживання у складних умовах, зокрема під час війни.

Більше інформації про діяльність проєкту «Центр готовності цивільних» можна знайти на сайті https://prytulafoundation.org/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь