Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

При Міністерстві соціальної політики працюватиме Рада прийомних сімей

Дата: 01.07.2024 12:17
Кількість переглядів: 137

Про створення Ради оголосила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на зустрічі з прийомними батьками і батьками-вихователями.

Фото без опису

Оксана Жолнович пояснила, що на ідею створити Раду прийомних сімей наштовхнув досвід Офісу “ДійМо” . Це консультативно-дорадчий орган при Мінсоцполітики, до якого входить молодь і діти з досвідом перебування в інституціях, тобто люди, які безпосередньо знають проблематику і потреби. 

Фото без опису

“Ми вважаємо, що Рада прийомних сімей допоможе Міністерству регулярно і системно бачити потреби таких родин і вчасно реагувати на них. Розглядаємо варіант, що Рада матиме регіональний принцип представництва, адже нам потрібно краще бачити як питання, що стосуються проблематики загалом, так і окремі регіональні аспекти”, — сказала Оксана Жолнович.

Відбір представників до Ради прийомних сімей розпочнеться незабаром.

Прямий діалог є вкрай важливим. Це показала зустріч, до якої в офлайн і онлайн форматах долучились більше сотні прийомних батьків і батьків-вихователів з усієї країни. 

Фото без опису

Обговорювали насамперед законодавчі зміни, які запропонувало Мінсоцполітики і які очікують на розгляд Верховної Ради. Йдеться про законопроєкти №№ 11311, 11312, 11312, що передбачають реорганізацію сімейних форм виховання, зокрема, перехід дитячих будинків сімейного типу (фактично — великих прийомних сімей) в статус прийомних сімей без втрати прав і необхідності переоформлювати документи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь