Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд зараз готує кілька технічних рішень, які допоможуть школам, де безпека це дозволяє, працювати офлайн – звернення Президента

Дата: 06.08.2024 08:35
Кількість переглядів: 133

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко про сьогодні.

Фото без опису

Було кілька важливих доповідей. Вранці – міністр оборони Умєров щодо пакетів підтримки для України. Абсолютний пріоритет – це забезпечення зброєю наших воїнів, і я вдячний усім партнерам, які справді вчасно реалізовують обіцяне. Нам принципово, щоб між оголошенням пакетів і застосуванням на фронті було мінімум часу. Ми готуємо зараз і нові пакети, які можуть посилити позиції України восени.

Також сьогодні – доповідь Головкома Сирського, він зараз безпосередньо на передовій, у бойових бригадах і на місцях, з’ясовує конкретні потреби наших бригад, конкретну ситуацію на кожному напрямку. Дуже важливо, щоб командири всіх рівнів – від найвищого – мали прямий контакт із передовою, безпосередньо там були – з воїнами, які виконують найскладніші завдання. Багато вже для цього зроблено, і я вдячний кожному командиру, який справді зі своїми солдатами. Сьогодні ж ми детально опрацювали з Прем’єр-міністром Шмигалем порядок роботи на цей місяць, а саме – рішення, які потрібні, та домовленості, яких очікуємо у відносинах із партнерами, передусім у Європі. Зараз ми маємо нове надходження від Сполучених Штатів – 3,9 мільярда доларів надійшли на казначейський рахунок. Вдячний партнерам за підтримку. Ми працюємо також із Євросоюзом, щоб уже в серпні отримати необхідні Україні близько 4 мільярдів євро допомоги.

І також сьогодні ми обговорили кілька важливих практичних нюансів щодо використання російських активів, які заблоковані партнерами. Є рішення G7 щодо 50 мільярдів доларів для України від використання російських активів, і зараз ми опрацьовуємо з партнерами у Європі та Америці конкретну реалізацію. Погодили сьогодні нашу позицію щодо того, як наблизити реальне надходження коштів. Це те, що критично для України й може нас посилити саме в цьому осінньо-зимовому сезоні. Прем’єр-міністр доповів і щодо регіональної роботи урядовців – це правильно, щоб уряд був в областях і реально бачив проблематику, швидко й на місцях ухвалював рішення. Зараз багато питань щодо підготовки нового навчального року. Наш пріоритет – по максимуму допомогти школам в усіх регіонах, де безпека це дозволяє, відкритися для дітей і працювати офлайн. Уряд зараз готує кілька технічних рішень, які допоможуть саме цьому. Регулярні звіти й щодо енергетики – нашої підготовки до опалювального сезону та більшого захисту енергетичної інфраструктури. Я дякую всім в Україні, у кожному регіоні, хто працює саме так, як потрібно, щоб і соціальна сфера, і бізнес, і громади були підготовлені до зими.

І ще одне.

Продовжуємо працювати й над реалізацією нашої Формули миру. Маємо сьогодні ще один новий підпис під комюніке Саміту – приєдналася Ботсвана. І це важливо як сигнал усім у світі, що ми збільшуємо, хоч би як було складно, коло наших партнерів, а отже, партнерів миру для України та всіх у світі, хто поважає міжнародне право. А також цими днями тривають перемовини з учасниками наших робочих груп щодо пунктів Формули миру – перемовини про те, як і коли ми наповнимо необхідним змістом реалізацію пунктів Формули миру. Маємо незмінну мету – уже цього року підготувати реальну основу для справедливого завершення цієї війни. І це можливо.

Я дякую всім, хто б’ється заради нашої держави, заради нашої незалежності! Я дякую всім, хто допомагає!

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь