Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Регіональний форум у Житомирському районі: нові кроки у розвитку послуги раннього втручання

Дата: 09.08.2024 12:49
Кількість переглядів: 198

8 серпня в селі Зарічани Станишівської громади Житомирського району на базі реабілітаційного центру «Надія» відбувся регіональний форум, присвячений впровадженню послуги раннього втручання в Житомирській області.  

Фото без опису

У заході взяли участь начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк, заступники начальника Житомирської ОВА, громадські діячі, представники благодійних організацій, органів місцевої та районної влади, фахівці-практики, представники неурядових організацій та батьки. 

Фото без опису

Форум організували Релігійна Місія «Карітас-Спес Україна» Римсько-Католицької Церкви за підтримки Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання».  

Фото без опису

Форум проводився в межах реалізації проєктів «КРОК ВПЕРЕД»  та  «SUPER», які скеровані на підтримку дітей та молоді  з інвалідністю.  Релігійна Місія  «Карітас – Спес Україна» Римсько – Католицької  Церкви реалізує вказані проєкти  спільно з такими партнерськими організаціями як: 

  • Secours Catholique - Caritas France (Карітас Франція) 

  • Cautas Espauola -  Caritas Spain (Карітас Іспанія) 

  • AICS – Італійське агенство зі співробітництва у сфері розвитку. 

Це був перший захід серії, спрямованої на пошук рішень для покращення життя дітей з інвалідністю та/або особливими освітніми потребами (ООП) та їхніх родин в Житомирській області через надання реабілітаційних і освітніх послуг, максимально наближених до сім'ї та громади. 

Фото без опису

Учасники форуму ознайомилися з роботою закладу, де надаються послуги раннього втручання, та обговорили важливість таких послуг для родин, що виховують дітей з особливостями розвитку, інвалідністю чи ризиком її появи. Обговорювали також питання доступності послуг раннього втручання для всіх потребуючих родин у різних населених пунктах. 

Фото без опису

Основна ідея раннього втручання полягає в проведенні комплексного обстеження дитини командою спеціалістів (лікаря, реабілітолога, дитячого психолога, педагога-дефектолога, логопеда та інших при потребі) для ранньої реабілітації. Після цього визначається спеціаліст, який розпочинає роботу з дитиною і координує процес з родиною та іншими фахівцями, реалізуючи індивідуальний план допомоги. На форумі учасники мали можливість обговорити свої напрацювання і досвід у цій сфері. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь