Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Забезпечення найкращих інтересів дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу» – тема зустрічі з батьками-вихователями та прийомними батьками

Дата: 15.08.2024 08:47
Кількість переглядів: 405

14 серпня 2024 року в залі засідань Хорошівської селищної ради відбулась важлива зустріч з батьками-вихователями та прийомними батьками. Основною темою обговорення за участі заступника начальника Житомирської районної військової адміністрації В’ячеслава Авраменка стало питання забезпечення найкращих інтересів дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Фото без опису

У заході взяли участь:

  • Ганна Лужко – начальник служби у справах дітей Житомирської обласної військової адміністрації;
  • Володимир Столярчук – Хорошівський селищний голова;
  • Людмила Пастушенко – начальник відділу з питань соціального захисту, опіки та піклування дітей служби у справах дітей Житомирської обласної військової адміністрації;
  • Ольга Присяжнюк – начальник служби у справах дітей Житомирської районної військової адміністрації;
  • Олена Семеній – начальник служби у справах дітей Хорошівської селищної ради;
  • Анна Кальватинська – т.в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Хорошівської селищної ради;
  • Олександр Павлюк – головний спеціаліст Хорошівського відділу № 8 управління соціального захисту населення Житомирської районної військової адміністрації;
  • Спеціалісти служби у справах дітей, прийомні батьки прийомних сімей, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу.

На сьогодні в Хорошівській громаді проживають 8 прийомних сімей, з них одна внутрішньо переміщена, та функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу.

В ході зустрічі було презентовано роботу дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей на території Хорошівської громади, поінформовано про державні соціальні виплати для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Присутніх ознайомили з механізмом надання та отримання соціальних послуг для сімей з дітьми, розповіли про заходи, спрямовані на забезпечення найкращих інтересів дітей у таких сім’ях.

Завдяки цій зустрічі було досягнуто значних результатів: обговорено актуальні питання, розглянуто проблеми та знайдено ефективні рішення.

"Важливість подібних заходів полягає в тому, що вони дозволяють зібрати всіх ключових учасників процесу разом, забезпечити обмін інформацією і досвідом, а також сприяти вдосконаленню системи підтримки дітей у прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу. Усі учасники отримали відповіді на свої питання та обмінялися корисними порадами, що безпосередньо вплине на підвищення якості життя дітей та ефективність роботи прийомних сімей", -  підсумував зустріч заступник начальника Житомирської РВА В’ячеслав Авраменко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь