Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Комісія з питань ТЕБ та НС розглянула актуальні для безпеки життєдіяльності Житомирського району питання

Дата: 29.08.2024 16:24
Кількість переглядів: 263

Сьогодні, 29 серпня, в онлайн режимі відбулося чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке провів перший заступник начальника Житомирської РВА Сергій Кириченко.

Члени комісії розглянули два актуальні для безпеки життєдіяльності Житомирського району питання.

Фото без опису

Перше – про роботу консультаційних пунктів на території району, створених з метою забезпечення потреби населення у доступності до інформації щодо наявних загроз надзвичайних ситуацій, у тому числі воєнного характеру, та методів реагування і захисту у разі їх виникнення.

На території Житомирського району діє 196 консультаційних пунктів, через мережу яких станом на липень ц. р. громадянам надано понад 450 консультацій. У рамках роботи цих пунктів неодноразово порушувалася і така актуальна проблема, як випалювання сухої рослинності, що становить серйозну небезпеку для довкілля та об’єктів з масовим перебуванням людей. За такі дії передбачена адміністративна, а в деяких випадках – кримінальна  відповідальність.

Доповідаючи з другого питання – про ліквідацію наслідків ведення бойових дій рф на території Житомирського району, перший заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС Сергій Кириченко наголосив на необхідності територіальним громадам привести у готовність аварійно-відновлювальні бригади до реагування на можливі аварії й надзвичайні ситуації на об’єктах критичної інфраструктури, за необхідності – розгорнути «Пункти незламності», створити резерв матеріально-технічних засобів та утримувати їх у готовності до використання за призначенням у разі виникнення надзвичайної ситуації тощо.

У свою чергу Житомирське районне управління ГУ ДСНС України у Житомирській області повинно організувати оперативне реагування сил і засобів та ліквідацію наслідків ведення бойових дій, у тому числі і на об’єктах життєзабезпечення. З цією метою забезпечити готовність до можливого застосування інженерної техніки, генераторів, функціонування відомчих «Пунктів незламності» та координації їх роботи з районною військовою адміністрацією і громадами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь