Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будьте обережні при використанні пічного опалення!

Дата: 09.10.2024 10:26
Кількість переглядів: 92

З початком опалювального сезону багато домогосподарств, особливо у сільській місцевості, повертаються до використання пічного опалення. Печі та каміни можуть бути чудовим способом обігріти оселю, проте неправильне використання цього виду опалення може призвести до небезпечних ситуацій.

Будьте обережні при використанні пічного опалення!

Основні правила безпеки при використанні пічного опалення:

  1. Регулярна перевірка печі
    Перед початком опалювального сезону необхідно перевірити справність печі. Переконайтеся, що димохід чистий і не має пошкоджень. Засмічення димоходу може спричинити накопичення сажі або чадного газу, що є вкрай небезпечним для здоров’я.

  2. Правильне розпалювання
    Для розпалювання печі використовуйте сухі дрова або спеціальне паливо. Ніколи не використовуйте легкозаймисті рідини, такі як бензин чи спирт, оскільки це може призвести до неконтрольованого займання.

  3. Не перегрівайте піч
    Надмірний перегрів може пошкодити піч або спричинити займання предметів, що знаходяться поблизу. Контролюйте процес горіння і не допускайте, щоб температура була занадто високою.

  4. Дотримання безпечної відстані
    Важливо тримати всі легкозаймисті матеріали, такі як меблі, текстиль, одяг, на відстані не менше 1 метра від печі. Це зменшить ризик випадкового займання.

  5. Встановлення пожежних детекторів
    Якщо у вашій оселі є пічне опалення, рекомендується встановити детектори диму та чадного газу. Це дасть змогу вчасно виявити небезпеку і уникнути серйозних наслідків.

  6. Ніколи не залишайте піч без нагляду
    Печі не можна залишати працюючими без нагляду. Якщо ви плануєте виходити з дому або йти спати, обов’язково переконайтеся, що вогонь у печі повністю згас.

  7. Правильне зберігання палива
    Зберігайте дрова або інше паливо у безпечному місці, де воно не контактуватиме з джерелами тепла. Ніколи не кладіть дрова поруч із піччю.

У разі небезпеки:

Якщо ви відчули запах диму або газу, негайно припиніть використання печі, провітріть приміщення і зверніться до спеціалістів. Пожежна служба повинна бути готова допомогти у разі виникнення пожежі чи іншої небезпеки.

Використання пічного опалення вимагає підвищеної уваги та дотримання правил безпеки. Захистіть себе та своїх близьких, дотримуючись цих простих, але важливих рекомендацій.

Будьте обережні та безпечні в опалювальний сезон!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь