Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація

20 Лютого, 2024 р., 14:23
Непоодинокими є випадки, коли у територіальній громаді розташоване нерухоме майно, яке не має власника або власник якого невідомий. Відповідно до частини першої статті 335 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України), таке нерухоме майно є безхазяйною річчю. Не передача його у комунальну власність (як того вимагає законодавство) призводить до того, що органи місцевого самоврядування щонайменше недоотримують до місцевого бюджету потенційних надходжень у формі орендної плати за його використання чи коштів від його реалізації.
16 Лютого, 2024 р., 11:07
Міністерство цифрової трансформації України, Українська академія лідерства, EasyBusiness та Центр економічного відновлення за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» презентували освітній серіал «Як створювати проєкти у громадах». Він складається з 13 серій та має покроковий алгоритм дій, який допоможе активній молоді змінювати громади по всій Україні. Серіал вже доступний на Дія.Освіта.
14 Лютого, 2024 р., 09:15
Дослідження підготувала Громадська організацією «ДЕСПРО» (DESPRO) на запит Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування.
13 Лютого, 2024 р., 10:41
415 договорів про співробітництво територіальних громад уклали органи місцевого самоврядування базового рівня з 2020 року (тоді відбулися місцеві вибори на новій територіальної основі громад і районів). Підписантами таких угод стали 648 територіальних громад, з яких 78 – за останній квартал 2023 року.
12 Лютого, 2024 р., 16:11
Учасники: кваліфіковані організації громадянського суспільства (ОГС), що мають досвід навчання дорослих з питань соціального посередництва та миротворчості в територіальних громадах.
07 Лютого, 2024 р., 11:24
«Кроки для спеціалістів. Управління комунальним майном» – це вісім тижнів онлайн семінарів, тренінгів та практикумів, що створені спеціально для спеціалістів, які відповідальні за роботу із комунальним майном.
30 Січня, 2024 р., 13:43
27 січня закінчилися шість місяців, відведених місцевим радам на те, щоб викорінити всі російські імперські наративи в назвах географічних об’єктів, вулиць, парків тощо, як передбачає Закон України №3005 «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії»: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3005-20#Text

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь