Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 12:13
Кількість переглядів: 32

14 грудня… Традиційно  щороку цього дня в нашій країні вшановують подвиг ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які своєю мужністю, героїзмом врятували  Україну і світ від найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.

Фото без опису

Напередодні цієї дати в смт Новогуйвинське біля пам’ятного знаку «Тим, кому завдячуємо життям» відбувся меморіальний  захід, участь у якому взяли начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк, голова ГО «Союз» Ліквідатори Чорнобиля» Микола Поліщук, ліквідатори, представники Новогуйвинської селищної ради, громадськість.

Фото без опису

«Є події, які не підвладні забуттю.  Ми живі, поки пам’ятаємо. Про ціну боротьби з некерованою ядерною стихією. Про самовідданість і самопожертву  людей, завдяки  яким 37 років тому вдалося локалізувати аварію та врятувати людство від радіаційного забруднення. – сказав Юрій Тарасюк. – Сьогодні щитом Чорнобильської АЕС стали наші мужні захисники – сини тих, хто боронив нас від так званого “мирного атому”, а нині вони дають гідну відсіч так званому “мирному сусіду”. Низький уклін ліквідаторам за врятовані життя. Вічна пам’ять тим, кого уже немає серед нас…».

Фото без опису

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв-ліквідаторів, які відвели біду від нинішніх і прийдешніх поколінь, та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь