Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Селфі-акція «Діти проти насильства» пройшла на Житомирщині

Дата: 14.12.2023 13:18
Кількість переглядів: 28

25 листопада 2023 року у закладах освіти Хорошівської територіальної громади  стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Фото без опису

Основними завданнями акції були:

-  привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

-  активізація руху щодо викорінення домашнього насильства;

- підвищення обізнаності учасників освітнього процесу з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Фото без опису

В рамках акції закладами освіти  громади організовано та проведено для учасників освітнього процесу понад 120 заходів (тематичні заняття, брейн-ринги, дискусії, опитування, відео заняття, тренінги, виховні години, години психолога/соціального педагога, інформаційні години, батьківські збори, круглі столи, різноманітні акції та ін..). До проведення акції було залучено  зацікавлених фахівців, а саме представників мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства/насильства за ознакою статі, управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, національної поліції , відділу молоді та спорту.

Фото без опису

Прикладом соціальної активності, відповідальності, єдності для корисних справ, пошуку цікавих форм роботи з учнями була робота учнівського самоврядування.

В рамках акції "16 днів проти насильства" одним із заходів, які організували та провели   лідери учнівського самоврядування була селфі-акція "Діти проти насильства". Метою даного заходу було  привернення уваги учнів та батьків до проблем насильства в дитячих та учнівських колективах, протидії насильства у сім’ї,  формування  свідомості щодо  нетерпимого ставлення до насильства. 

Міністерство соціальної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь