Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шахраї спустошили банківський рахунок житомирянки, відкритий для збору коштів на потреби військовослужбовців

Дата: 18.12.2023 15:00
Кількість переглядів: 30

Одні волонтерять, а інші на цьому заробляють: поліція розслідує інтернет-шахрайство. Днями до поліції звернулася 20-річна жителька Житомирського району із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що відкрила збір на потреби військовослужбовців та розмістила оголошення про це у соціальній мережі. До того ж вона вказала, що збирає кошти вперше, ймовірно це й привернуло увагу шахраїв.

Фото без опису

Наступного дня в одному з месенджерів жінка отримала дзвінок від незнайомого абонента. Замість імені в мережі висвітилася назва банку, де вона відкрила рахунок, тож потерпіла без вагань відповіла.

Співрозмовник назвався представником фінансової установи та розповів, що для зняття лімітних обмежень під час збору коштів жінці необхідно авторизуватися на сайті банку та назвати співрозмовнику код підтвердження, який надійде у повідомленні. Потерпіла виконала усі інструкції та вже за кілька хвилин зрозуміла, що рахунок, на який надходили кошти, спустошено. Таким чином зловмисники «заробили» близько 28 тисяч гривень.

Нині слідчі відділу поліції №1 Житомирського райуправління встановлюють причетних до вчинення правопорушення у межах кримінального провадження, відкритого за ст. 190 (Шахрайство) КК України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь