Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стан забезпечення Житомирською районною державною адміністрацією права громадян на доступ до публічної інформації у січні-вересні 2020 року

Дата: 22.12.2023 12:48
Кількість переглядів: 14

З метою забезпечення безумовного виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента від 05.05.2011 № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» в Житомирському районі проводиться відповідна робота щодо реалізації конституційного права особи вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

Фото без опису

Закон “Про доступ до публічної інформації” визначає механізми реалізації одного з основоположних прав людини – права на отримання інформації, зокрема, про діяльність органів влади.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.  Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту. Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній чи письмовій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.  Письмовий запит подається в довільній формі. Запит на інформацію має містити: 1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є; 2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; 3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Відповідальним структурним підрозділом з питань опрацювання та організації розгляду запитів щодо надання публічної інформації є відділ інформаційної діяльності, документообігу та звернень громадян апарату райдержадміністрації.

У січні-вересні 2020 року до районної державної адміністрації надійшло 36 запитів на публічну інформацію, з них:

від фізичних осіб – 8 запитів, від юридичних осіб – 20, від громадських організацій – 8 запитів.

Найбільш запитувана інформація з питань аграрної політики та земельних відносин, діяльності закладів освіти району, житлової політики..

На запити, що надійшли до райдержадміністрації, надано відповіді запитувачам у встановлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» терміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь