Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стан забезпечення Житомирською районною державною адміністрацією права громадян на доступ до публічної інформації у 2021 році

Дата: 22.12.2023 12:52
Кількість переглядів: 83

З метою забезпеченнябезумовноговиконання Закону України «Про доступ до публічноїінформації», Указу Президента від 05.05.2011 № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» в Житомирському районі проводиться відповідна робота щодо реалізації конституційного права особи вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

Фото без опису

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічнуі нформацію, що знаходиться у його володінні.  Запитувач має право звернутися до розпорядника інформаціїі з запитом на інформацію незалежно від того, стосується цяінформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту. Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній чи письмовій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. 

Запит на інформацію має містити: 1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є; 2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; 3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Відповідальним структурним підрозділом з питань опрацювання та організації розгляду запитів щодо надання публічної інформації є відділ документообігу, звернень громадян та контролю апарату райдержадміністрації.

З 01 січня по 31 грудня 2021 року до районної державної адміністрації надійшло 59 запитів на публічну інформацію, з них:

Від фізичних осіб-29 запитів, від юридичних осіб – 25, від громадських організацій – 5 запитів. 

За формою надходження протягом звітного періоду отримано таку кількість інформаційних запитів:

  • електронною поштою – 43;
  • поштою – 16.

Найбільш запитувана інформація з питань аграрної політики та земельних відносин, праці та  заробітної плати, охорони здоров’я .

На запити, що надійшли до райдержадміністрації, надано відповіді запитувачам у встановлені Законом України «Про доступ до публічної інформації» терміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь