Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Черняхові військовослужбовцям ЗСУ та родинам полеглих Героїв вручили військові відзнаки

Дата: 18.01.2024 15:46
Кількість переглядів: 124

Сьогодні в Черняхові родини трьох полеглих захисників України отримали нагороди своїх рідних, які віддали життя за волю українського народу. Нагороди вручили голова Черняхівської селищної ради Наталія Ревчук і заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович.

Фото без опису

Солдат ЯНЕНКО Володимир Віталійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). Нагороду отримала мама Героя – Ніла Йосипівна.

Яненко Володимир Віталійович народився 16 листопада 1977 року вбагатодітній дружній родині у с. Малинівка на Черняхівщині. Був люблячим сином, а для друзів і знайомих - добрим і відповідальним товаришем.

44-річний Володимир Віталійович 5 березня 2022 року пішов захищати Україну. Загинув 30 квітня 2022 року під час участі в бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії поблизу Авдіївки Донецької області.

 

Солдат КОСТЮК Володимир Леонідович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду вручили мамі Героя – Вікторії  Михайлівні.

Володимир Костюк – молодий Герой нашого часу, наш земляк, який народився 3 квітня 1999 року в с. Дівочки. Був бажаною дитиною і єдиним сином у матері. Коли хлопчику виповнилось 4 роки, він втратив батька.

Після закінчення школи вступив до Головинського ВПУНТ, але прагнув працювати і бути самостійним, тому обрав роботу замість навчання.

З першого дня повномасштабної війни росії проти України Володимир прийняв самостійне рішення і добровольцем пішов захищати незалежність та територіальну цілісність своєї держави.

Російські окупанти обірвали життя 23-річного Героя під Донецьком, 20 червня 2022 року.

Володимир Костюк навіки залишиться прикладом зразкового виконання військового обов’язку, прикладом мужності та героїзму, стійкості та рішучості українського воїна.

 

Штаб-сержант СМОЛИЧ Сергій Валентинович нагороджений орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно). Нагороду отримали мама Героя Ольга Кіндратівна та син Максим.

Смолич Сергій народився 01 березня 1975 р. в с. Блажове на Рівненщині. З часом сім’я повернулась до батьківського будинку в село Жадьки. Тут пройшли щасливі роки дитинства і юності Сергія.

Після строкової служби навчався в школі прапорщиків міста Бердичева. В 2015 - 2016 брав участь в АТО. Визволяв Слов'янськ, Краматорськ, Мар'їнку, Щастя, Авдіївку у складі 13-го батальйону 95 аеромобільної бригади. 

Певний час працював за кордоном. З перших днів повномасштабного вторгнення рашистів повернувся із-за кордону і вже 26 лютого вступив до лав Збройних Сил України. Захищав і звільняв Макарів Київської області. Після звільнення Київщини було сформовано 46 аеромобільну десантну бригаду, в якій зайняв посаду командира зенітно-артилерійського взводу другого батальйону. Брав участь у звільненні Херсонської області та Херсону. За це був відзначений командуванням медаллю "За мужність в бою". Після визволення Херсонщини бойовий шлях проліг в Донецьку область. Це були гарячі точки міста Соледар, населеного пункту Васюківка, міста Курахове. І знову за мужність і героїзм, відповідальність і дисципліну нагороджений нагрудним знаком "За зразкову службу". За самовіддане виконання військових обов’язків Смолич Сергій Валентинович удостоєний ордена «За мужність» III ступеня. Це була остання прижиттєва нагорода Сергія Валентиновича.

Штаб-сержант Смолич Сергій Валентинович загинув 22 квітня 2023 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Відповідно до наказу Міністра оборони України за особисту мужність та героїзм, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя відомчою відзнакою Міністерства оборони України – медаллю “За поранення” (важке) нагороджено військовослужбовців Збройних Сил України, наших земляків з Черняхівської громади.

 

Юхимець Сергій Віталійович з с.Андріївка отримав важке поранення під час захисту Батьківщини поблизу населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області.

Бондарчук Андрій Андрійович з Черняхова, виявивши мужність та героїзм під час боротьби з окупантами, отримав важке поранення біля населеного пункту Карпівка Краматорського району Донецької області.

Дорогі наші захисники! Дякуємо вам за ваш неоціненний особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість у захисті територіальної цілісності та суверенітету нашої країни. Ви всі – справжні Герої!

Слава і шана живим!

Вічна пам'ять полеглим!

Повідомляє прес-служба 

Черняхівської територіальної громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь