Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Житомирській РВА в День Соборності України хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих

Дата: 22.01.2024 09:42
Кількість переглядів: 562

22 січня Україна відзначає День Соборності України. Для з нас цей день є дуже важливим, бо нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка».

Фото без опису

Пам’ятаючи історичні події Акта злуки УНР і ЗУНР, який відбувся на площі біля стародавньої Софії Київської, переживаючи події сучасності, коли сьогодні ворог шматує нашу рідну Україну, працівники Житомирської районної військової адміністрації вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, всіх полеглих, вбитих мирних жителів нашої країни хвилиною мовчання.

Фото без опису

Під час меморіального заходу начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк зазначив: «Ми пам’ятаємо важкі уроки, що дав нам час. Сьогодні ми низько схиляємо голову перед світлою пам’яттю полеглих. Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємо голови перед дітьми, що втратили батьків, перед світлою пам’яттю всіх загиблих. Розуміємо, що тільки в єдності, соборності наша сила. Разом ми йдемо до Перемоги України!».

Тож, згадаймо в молитві кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні боронить нашу державу зі зброєю в руках.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь