Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк: Безпека дітей під час війни – наше першочергове завдання

Дата: 26.01.2024 14:30
Кількість переглядів: 173

Продовжуючи робочі поїздки Житомирським районом, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з очільником Житомирської РВА Юрієм Тарасюком, Глибочицьким сільським головою Сергієм Сокальським  відвідали Студеницький ліцей. Сьогодні, 26 січня, тут відбулася актуальна для нинішнього неспокійного часу подія – відкриття захисної споруди подвійного призначення, де учасники освітнього процесу можуть не тільки перебувати під час повітряних тривог, а й повноцінно продовжувати навчання.

Фото без опису

Представники обласної та районної влади оглянули нове укриття, яке має зручний доступ до нього учнів і освітян, адже добудоване до приміщення ліцею. Його вартість склала майже 6 млн гривень. Об’єкт забезпечений електроживленням, освітленням, меблями, водопостачанням, вентиляцією, генератором та системою протипожежного захисту. Одночасно у захисній споруді площею майже 317 кв. м можуть перебувати  280 осіб. 

Фото без опису

Віталій Бунечко подякував усім, хто причетний до будівництва укриття, та передав для потреб ліцею комплект камер відеоспостереження, а також  Wi-Fi роутер, які Житомирщина отримала в рамках спільного проєкту Міністерства цифрової трансформації України та компанії CISCO.

«В умовах воєнного стану ми робимо все для того, аби  кожна школа у Житомирському районі мала  укриття, які б відповідали усім вимогам безпеки та комфорту. Адже захист і безпека дітей сьогодні залишаються першочерговим завданням», – підкреслив начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк.

Фото без опису

За словами Сергія Сокальського, наразі в  громаді триває будівництво та модернізація ще двох укриттів для закладів освіти – в Глибочиці, Гадзинці. У поточному році ці об’єкти будуть здані в експлуатацію, – пообіцяв сільський голова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь