Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Послуга патронату дає можливість допомогти дітям, які опинилися у складній життєвій ситуації

Дата: 09.02.2024 15:08
Кількість переглядів: 243

Якщо з якихось причин деяким дітям не пощастило виховуватися з  біологічними батьками, вони переходять під тимчасове піклування, догляд та реабілітацію до іншої родини або особи, яка називається патронатною сім’єю. В одній з таких родин, що проживає в Тетерівській громаді, сьогодні, 9 лютого, за дорученням начальника Житомирської РВА Юрія Тарасюка побувала начальник служби у справах дітей Житомирської РВА Ольга Присяжнюк.

Фото без опису

Патронатна вихователька Валентина та її помічник Василь взяли на себе доволі непросту і відповідальну місію – забезпечити, хай і тимчасово, сприятливі умови для  фізичного, психологічного, соціального і духовного розвитку дітей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. В атмосфері турботи, душевного тепла та любові родина, крім трьох власних дітей, наразі виховує трьох дівчаток та чотирьох хлопчиків із трьох сімей. Наймолодшій дитині всього 7 місяців, найстаршій – 6 років.

Тут не скаржаться на труднощі, хоча клопотів, звісно, вистачає, адже діти ще зовсім маленькі, зі своєю історією, і до кожного потрібен певний підхід. 

Фото без опису

Фото без опису

Від районної військової адміністрації малеча отримала найнеобхідніше, чого ніколи не буває забагато, – продукти харчування, підгузки, одяг.

На території Тетерівської громади це поки що єдина патронатна сім’я, всього ж у районі створені і функціонують 9 таких родин. Послуга патронату має очевидні переваги перед інтернатним закладом, адже дозволяє дитині уникнути травмуючого досвіду і зберегти біологічну сім’ю, з якою, поки діти перебувають у патронатній сім’ї, працюють соціальні служби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь