Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк передав на потреби бібліотечних закладів Житомирського району унікальне видання

Дата: 14.02.2024 09:10
Кількість переглядів: 427

14 лютого – не тільки свято усіх закоханих, а й Міжнародний день дарування книг, започаткований 2012 року.

Фото без опису

До добровільної ініціативи  – подарувати у цей день книгу бібліотеці, закладу освіти, захиснику і просто один одному – приєднуються усі охочі. Долучилася до цієї акції і Житомирська районна військова адміністрація, очільник якої Юрій Тарасюк передав на потреби бібліотечних закладів Житомирського району унікальне видання – книгу видатного мовознавця, поета і перекладача, історика, публіциста  Івана Огієнка «Українська культура» (упорядник, автор передмови і коментарів – відомий огієнкознавець Микола Тимошик).

Фото без опису

Фото без опису

Уперше в одній книзі об’єднані дві праці Івана Огієнка – академічна промова на відкритті у жовтні 1917 року Українського Народного Університету, першодрук якої вважався втраченим, та читаний у тому ж Університеті лекційний курс, який доти ніде в Україні не викладався. «Українська культура» Івана Огієнка видана за кошти обласного бюджету з метою реалізації Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава».

Фото без опису

Фото без опису

Наступного тижня за сприяння Житомирської районної військової адміністрації на базі приміщення будинку культури в селищі Новогуйвинське  відбудеться презентація цієї книги, на яку запрошуються представники громад району.  

Крім того, з метою підтримки військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію в закладах охорони здоров’я, в громадах району триває благодійна акція «Книга для захисника». Кожен охочий може поділитися україномовними виданнями, в гарному естетичному стані, які стануть для наших захисників своєрідним засобом психологічної реабілітації, стимулом до одужання.

Робити добрі справи завжди приємно і корисно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь