Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Найвищий рівень захворюваності на ГРВІ спостерігається у Житомирському та Бердичівському районах

Дата: 14.02.2024 12:32
Кількість переглядів: 238

У Житомирській області, як і в цілому в Україні, триває епідемічний сезон  гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), який розпочався з жовтня минулого року і триватиме до травня поточного.

Фото без опису

У період з 5 по 11 лютого захворюваність на ГРВІ, в тому числі на грип, COVID-19, в порівнянні з попереднім тижнем, знизилась на 9%, проте показник на 100 тисяч населення перевищує епідемічний поріг на 83% та відповідає дуже високому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Про це повідомляє ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Епідемічний поріг перевищено в усіх 4-х районах області. Наразі найвищий рівень захворюваності спостерігається у Житомирському та Бердичівському районах.

Серед тих, хто захворів, 54% – діти до 17 років. Відзначається зниження захворюваності на 11%, що пов’язано із запровадженням обмежувальних заходів  в організованих колективах. 71% госпіталізованих – діти до 17 років. 

Серед громад Житомирського району за кількістю нових випадків захворюваності «лідирують» Високівська, Вишевицька, Корнинська, Любарська, Пулинська, Станишівська, знизився ріст захворюваності у Волицькій, Квітневій, Тетерівській та Черняхівській громадах.

Для того, щоб попередити стрімке поширення інфекцій, медики закликають дотримуватись заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до свого здоров'я. А крім того нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь