Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба у справах дітей Житомирської РВА шукає кандидатів у прийомні батьки!

Дата: 16.02.2024 09:08
Кількість переглядів: 427

Прийомна сім'я — це сім'я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

Фото без опису

Порядок влаштування дітей в прийомну сім’ю встановлено Постановою Кабінету міністрів України № 565 від 26 квітня 2002 року «Про затвердження Положення про прийомну сім'ю». Ті, хто взяли дітей у прийомну сім'ю, є прийомними батьками, а влаштовані діти — прийомними дітьми.

Державна соціальна допомога призначається прийомним батькам на кожну прийомну дитину в грошовій формі. Грошове забезпечення надається в розмірі, що становить: 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку; для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку; для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які навчаються у закладах загальної середньої освіти, за денною формою навчання у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення відповідних закладів освіти, розмір державної соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для працездатної особи, для осіб з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Максимальний розмір допомоги:

⇒ діти до 6 років – 6407,50 грн;

⇒ діти від 6 до 18 років – 7990,00 грн;

⇒ діти з інвалідністю до 6 років – 8970,50 грн;

⇒ діти з інвалідністю від 6 до 18 років – 11186,00 грн;

⇒ діти від 18 до 23 років (учні) – 7570,00 грн;

⇒ особи з інвалідністю з дитинства від 18 до 23 років (учні) – 10598,00 грн.

У разі коли дитині виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія чи державна допомога, розмір соціальної допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром зазначених виплат за попередній повний місяць на момент влаштування дитини у прийомну сім’ю (крім державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю).

►За більш детальною інформацію звертайтеся до Служби у справах дітей Житомирської районної військової адміністрації за адресою: м. Житомир, вул.Лесі Українки, 1,тел. (0412)424669, каб. 404.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь