Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УВАГА! Пошук кандидатів у патронатні вихователі

Дата: 20.02.2024 16:34
Кількість переглядів: 511

Патронат над дитиною — це послуга тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Фото без опису

Кандидатом у патронатні вихователі може бути людина, яка офіційно не працевлаштована та яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі. До патронатної сім'ї можуть бути влаштовані діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, які залишилися без батьківського піклування; малолітні/неповнолітні вагітні чи малолітні/неповнолітні породіллі з немовлям, які залишилися без батьківського піклування або перебувають у складних життєвих обставинах.

Варто зазначити, що патронатні батьки не замінюють дітям рідних. Їх завдання – допомогти дітям впоратися зі стресом, поки біологічні батьки долають певні життєві проблеми. Вони надають дітям соціальну послугу догляду та виховання, тому держава розглядає патронатних вихователів як представників унікальної професії, яка відповідно оплачується та зараховується у стаж.

Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (станом на 01.01.2024 — 15 140 грн, оплата здійснюється за кожен день перебування дитини в сім'ї). На дітей, влаштованих у сім'ю, виплачується соціальна допомога на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років (станом на 01.01.2024 — 6 407,5 грн) та для дітей віком від 6 до 18 років (станом на 01.01.2024 — 7 990 грн).

Якщо вам не байдужа доля дітей, за більш детальною інформацією звертайтеся до Служби у справах дітей Житомирської районної військової адміністрації за адресою: м. Житомир, вул.Лесі Українки, 1, тел. (0412)424669, каб. 404.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь