Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан

Дата: 19.02.2024 15:28
Кількість переглядів: 23

З нагоди відзначення у 2024 році Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан на території громад Житомирського району в період 12 - 15 лютого бібліотечними, ЗСО та закладами культури громад було організовано і проведено низку заходів.

Фото без опису

Зокрема, відбулися церемонії покладання квітів та квіткових композицій до пам’ятників та пам’ятних знаків воїнам-інтернаціоналістам, учасникам бойових дій, що виконували обов’язок за межами Батьківщини, години пам’яті та спілкування  «Біль афганської війни», «Афганістан ти наша пам’ять, ти наш біль…», «Крізь пекло афганської війни», «Одвічний біль... інтернаціональний обов'язок», «Ціна чужої війни», «Афганістан болить в моїй душі», «Афганістаном зранена душа», «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять», «Крізь пекло Афганістану», «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя».

В освітніх закладах пройшли виховні години та тематичні уроки: «Крізь пекло Афганської війни», «Афганістан звучить в моїй душі», «Ціна чужої війни», «Час і досі не загоїв рани», «Герої поруч з нами», перегляди документальних фільмів «Афганістан. Вся правда», «Афганська війна», «Ти - вічна біль Афганістан», «Останній солдат Афганістану», зустрічі з учасниками бойових дій на території  республіки Афганістан.

У бібліотечних закладах та закладах культури громад розгорнулися тематичні книжкові виставки, присвячені 35-їй річниці виведення військ з республіки Афганістан: «Болючий щем про тих солдат, які навічно стали журавлями»,  «Афганістан болить в моїй душі», «Афганістан - ти стільки болю нам приніс», «Ти - вічний біль Афганістан», «Афганістан - моя кривава рана!», «Пекучі рани Афганістану», виставки літератури, статей на висвітлення подій бойових дій на території республіки Афганістан «Герої поруч з нами», «Трагедія і подвиг Афганської війни».

♦У КЗ «Музей історії Любарського краю» Любарської громади відбулася зустріч спільноти «Афганців» з бойовими побратимами, де воїни-афганці згадали роки війни, та  відвідали тематично-документальну виставку «На війні головна нагорода - життя».

♦Волицька ТГ організувала серед учні 5-7 класів конкурс творів та малюнків та провела відеолекторій «Війна – це завжди трагедії, сльози, біль, втрати». Також відбувся історико-публіцистичний альманах із виступами учнів «Рани, які не загоюються», на який було запрошено учасника афганської війни Сергія Бурлаку.

♦ Старосілецький ЗДО Старосілецької сільської ради організував виставку дитячих малюнків «Ні - війні!». У Городському ліцеї проведено тематичну виставку фоторобіт та малюнків «Подвиги наших земляків в Афганістані» та годину спілкування «Сторінками історії. Ми будемо памʼятати, «Болить в душі моїй Афганістан», на якій було організовано зустріч з випускником Кам'янобрідського ліцею, односельцем Василем Ященко, учасинком війні.

♦Врублівською філією Романівського будинку культури Романівської селищної ради проведено вечір – бесіду: «Шануємо героїв імена».

♦ Городоцька ТГ провела спортивні змагання з футзалу між командами закладу позашкільної освіти на честь Захисників України: «На честь героїзму воїнів…».

 

Відділ освіти, охорони здоров’я,

культури та спорту Житомирської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь