Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

20 лютого Україна вшановувала пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності

Дата: 23.02.2024 14:20
Кількість переглядів: 17

На території громад Житомирського району загальноосвітніми та культурними закладами (будинками культури, центрами дозвілля та бібліотеками) з нагоди цієї пам’ятної дати було організовано та проведено низку заходів.

Фото без опису

Серед них – години пам’яті та спілкування  «Вони першими стали за гідність, за волю», «Майдан ридав»,  «Ангели пам’яті», Страшна ціна  Революції  Гідності», «Вони помирали за нас», «Герої не вмирають», «Вони помирали, щоб жила Україна!», «Небесна Сотня – ангели свободи».

У закладах середньої освіти громада відбулися виховні години та тематичні уроки: «Герої не вмирають, доки пам'ять  про них жива!», «Революція гідності», «Вони боролися за наше майбутнє», «Вічна слава Героям», «Подвиг Небесної Сотні», «Небесна Сотня: Герої не вмирають», «Пливе кача: пісня, що стала реквіємом», онлайн-бесіди «Майдан, Україна  – шлях до свободи» та уроки мужності «Воїни світла», «Земні шляхи Небесної Сотні», « Герої сьогодення – Небесна Сотня», «Наші герої не вмирають ніколи!»,

У закладах культури відбулися трансляції документальних фільмів: «Молитва за Україну», «Їх дух незламний і безсмертний подвиг», «Ангели Майдану», «Майдан. Шість  літер  нашої  свободи», «3 дні в лютому», «Вони помирали, щоб жила Україна», «Небесна сотня. Зима, що нас змінила» та літературні читання «Спогади «майданівців». Були організовані тематичні книжкові виставки: «На всі віки Герої», «Живим уклін – загиблим слава», «Відлік новітньої історії», «Небесна Сотня – то в серцях вогонь, що гаряче палав за Україну», «Незгасний вогонь пам’яті», «Наша історія – героїчна, трагічна і легендарна», «Немеркнуче світло Великого подвигу»,  «Ідуть у вічність, гинуть наші діти»  та інсталяції  «Герої  не вмирають. Просто  йдуть», «Вклонімося героям мужності», «Гордиться серце: «Слава Україні!». «Героям слава!» –журиться душа», тематичні виставки «Небесну Сотню зорі засвітили…»,«Герої поколінь» та виставки малюнків  «Ми пам’ятаємо», «Будь-якій війні скажемо: «Ні!»

Зокрема, у бібліотеці Хорошівської  ТГ відбулась книжкова виставка «Віддав життя за майбутнє України» – до 10-ї річниці від дня загибелі героя України, мешканя смт Хорошів Віктора Прохорчука.

В Андрушківській ТГ Центром дозвілля с. Василівка до дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні була проведена літературна зустріч з поетесою Галиною Огороднік «Вони помирали, щоб жила Україна».

У приміщенні будинку культури-філії смт Новогуйвинське розміщено фотовиставку «Пам'яті Героїв Майдану» та проведено історичний хроноскоп «Небесна Сотня – білі журавлі».

Фото-виставку «Лицарі Небесної Сотні» презентували Новоселицька філія КУ «Публічна бібліотека з відокремленими підрозділами філіями» Попільнянської селищної ради.

У Старосілецькій ТГ пройшов онлайн-тур «Стежками небесних ангелів…» та флешмоб «Подаруй Янгола Героям Небесної Сотні».

Флешмоб  «Долоньки миру» було проведено у Потіївській ТГ.

КЗ «Публічна бібліотека-медіатека» та КЗ «Радомишльський народний краєзнавчий музей» Радомишльської міської ради провели захід із виїзною книжковою виставкою «Небесна Сотня. Лицарі Правди, Совісті, Свободи» та колекцією артефактів  часів Революції Гідності.

У Романівській ТГ було проведено «круглий стіл» на тему: «За що ми заплатили кров’ю», «Вони у нашій пам’яті житимуть вічно!» та  мітинги до дня пам’яті Героїв Небесної Сотні – у Ясногородській філії, Годиській філії та Химрицькій філії Романівського будинку культури.

У Тетерівський ТГ відбувся благодійний концерт до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні  (клуб  с.  Перлявка) та патріотичний перформанс «Небесна Сотня» (будинок культури  с.Тетерівка).

Глибочицькою ТГ на ютуб-каналі та на сторінці в мережі «Фейсбук» Гадзинської гімназії розміщено цикл відеороликів – розповіді рідних Героїв Небесної Сотні.

У Коростишівській ТГ було проведено мітинг та вручення Державних нагород родичам загиблих військовослужбовців.

Любарська ТГ підготували  та провели тематичний онлайн – марафон. Настоятелем Івано-Богословської парафії Православної Церкви України Василем Зваричем  біля Алеї Слави Героям Любарщини було проведено молебінь за загиблими Героями  нашої громади та за Мир в Україні. Представники влади та мешканці поклали квіти до пам’ятника  Героїв Небесної Сотні.

Також церемонії вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні і учасників Революціі Гідності та покладання квітів до пам’ятника «Синам і дочкам, які віддали своє життя за Незалежність, гідність та цілісність України» відбулися  у Брусилівській ТГ та у м.Чуднові  біля пам'ятного знаку «Борцям за єдність та незалежність України». У них взяли участь керівництво громад, працівники державних установ та організацій, жителі громад. Учасники заходу вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь