Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Друга річниця війни: у Житомирському районі гідно вшанували подвиг Українського народу у відсічі російської агресії

Дата: 26.02.2024 10:40
Кількість переглядів: 19

З метою віддання шани подвигу Українського народу у відсічі російської агресії та з нагоди 2-ї річниці повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, 24 лютого 2024 року на території громад Житомирського району загальноосвітніми та культурними закладами (будинками культури, центрами дозвілля та бібліотеками) було організовано та проведено:

Фото без опису

  • Упорядкування місць поховань Героїв України, що загинули, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України.
  • Покладання квітів та встановлення лампадок до пам’ятників, меморіальних знаків і місць поховань загиблих військових у російсько-українській війні.
  • Патріотичні та виховні години  «У лютому не 28 днів…», «Війна - страшне зло на Землі», «Вони захищають Україну», «Гідність та свобода», «Горда Україна не стала на коліна!», «Не пробачимо! Не забудемо! Світла пам'ять героям! Вічна пам'ять воїнам!», «Війна - трагедія народу», «Мирний ранок, що став початком війни», «Чому українці та росіяни історично - не «братні народи»?», «Україна - нація незламних!», «Історія двох років... незламне дитинство», «Історичний лютий», «Коли болить душа за Україну», «А на моїй землі іде війна».
  • Інформаційні дайджести «Україна - нація незламних», «Вистояли – переможемо».
  • Виставки дитячих малюнків «Війна очима дітей», «Незламні», «Моя незламна Україна», «Яким я бачу майбутнє своєї України».
  • Тематичні книжкові виставки «Україна - велична країна», «Боротьба за Незалежність», «Дякуємо Героям за мужність», «Той страшний ранок з пам’яті не стерти. Країну сколихнула новина, розпочалась війна», «Війна. Біль і пам’ять», «Вклонімося тим, хто віддав своє життя за наше майбутнє», «24 лютого 2022 року. Пам’ятаємо. Не забудемо. Не пробачимо».
  • Виставки-інсталяції «Україна: дні незламності, дні героїзму», «Не здолати Україну».Показ кінострічок «Перші дні», «Маріуполь», «Шлях поколінь», «730 днів незламності», «Герої не вмирають...», «Імена на стінах».

 

Крім того, у публічній бібліотеці Коростишівської ТГ відбувся історичний набат «Коли поранена вітчизна».

У центрі культури і дозвілля Новоборівської громади пройшов благодійний концерт.

У селищі Романів Романівської ТГ біля Алеї Слави проведено мітинг до 2 річниці повномасштабного вторгнення російських військ. Мітинг «Другі роковини повномасштабної війни!» відбувся біля пам’ятного знаку «Загиблим воїнам землякам» селища Черняхів Черняхівської ТГ.

У Корнинській громаді пройшла панахида за воїнів біля Алеї Героїв, яка знаходиться у  с.Курне. У Любарській громаді відбулася молебінь за загиблими Героями громади та за мир в Україні біля Алеї Слави Героям Любарщини.

У Попільнянській ТГ проведено зустріч із ветеранами війни, воїнами, які захищали і захищають незалежність,  суверенітет і територіальну цілісність  України.

У КУ «Потіївський ліцей» Потіївської сільської ради було проведено флешмоб  «2 роки незламності», у КУ «Гуто-Потіївська гімназія» Потіївської сільської ради – круглий стіл «Вистояли-переможемо!». Круглий стіл «Ще один рік незламності» відбувся у Романівський ТГ.

Старосілецька ТГ провела тренінг «Робота з тривогою, панікою за умов воєнних дій».

У Черняхівській центральній бібліотеці Черняхівської селищної ради оформлено літературну вітрину «Книга теж укриття», з читачами старшого шкільного віку організовано перегляд нових надходжень книги «Війна говорить…».

У молодіжному  просторі «CHUDNIV HUB» Чуднівської ТГ відбувся патріотичний захід, під час якого молодь переглянула документальний фільм «Колона», який відобразив реальні події перших днів повномаштабного вторгнення росії в Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь