Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 12.03.2024 13:35
Кількість переглядів: 15

На території громад Житомирського району з нагоди відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка загальноосвітніми та культурними закладами (будинками культури, центрами дозвілля та бібліотеками) громад було організовано і проведено:

Фото без опису

  • Виховні години та тематичні уроки «Тарас Шевченко – безсмертний Кобзар українського народу», «Художник з душею поета», «Ми нащадки твої, Тарасе!», «Заповіт Тараса: Борітеся – поборете!», «Його ми звемо Кобзарем», «Шевченко житиме в серцях народу», «Шевченко-це ми, а ми-це Україна».
  • Перегляди документальних фільмів «Тарас. Повернення», «Цікаві факти про поета», «Кольоропис долі життя і творчості Т . Шевченка», «Цитати Шевченка про росію, москалів, Україну».
  • Тематичні книжкові виставки «Стежками Великого Кобзаря», «Великий і могутній співець українського слова», «Символ українського національного духу – Тарас Шевченко», «І лине над землею Шевченкове слово», «Т. Шевченко і сучасність», «Думи Кобзаря живуть поміж нами», «Поклонися, земле, пам'яті Тараса», «Шляхами великої долі», «Титан українського духу», «На вічному шляху до Кобзаря», «Дорогами великого Кобзаря», «Тарас Шевченко – духовний символ України», «Геній і пророк українського народу», «Беру Кобзар у руки знов, немов святий щоденний хліб».
  • Поетичні читання «Єднаймось через слово Кобзаря», «Вічне слово Кобзаря», «Віршів віночок від Тараса», « Єднаймо Україну Тарасовим словом», «Читаємо Великого Кобзаря», «Якби ти нас, Тарасе, чув…».
  • Літературні години «Ми чуємо тебе Кобзарю, крізь століття», «Шевченко долає кордони», «Слово вічне невмируще», «Вічний як народ», «І лине над землею Шевченкове слово».
  • Покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.
  • Здійснено висвітлення заходів у соцмережах та на сайтах закладів і громад.

Зокрема, в Андрушківському будинку культури Андрушківської ТГ було проведено пісенний вернісаж «Земний уклін тобі, Тарасе», на якому вшанували пам'ять Тараса Шевченка  за участю вокальної групи «Стигла вишня».

У Брусилівській ТГ було проведено конкурс читців за участю школярів  різних вікових категорій ьзагальноосвітніх навчальних закладів та гуртківців установ культури Брусилівської територіальної громади, організований відділом культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради та Брусилівським СБК.

Вільшанська ТГ у Трощанському сільському будинку культури провела квест «Тарасова доля» по життєпису і творчості Тараса Шевченка, у Галіївській сільській бібліотеці – флешмоб «Читання Кобзаря».

У Старокотельнянському ліцеї Волицької ТГ серед учнів 5-9 класів проведено літературну гру знавців творчості Т. Г. Шевченка «Натхненне слово Кобзаря», пізнавальну гру «Шевченкіана», інтелектуальну пізнавальну гру «Найкращі знавці».

У Кошарищенській гімназії Глибочицької ТГ пройшов конкурс малюнків «Тарас Шевченко очима дітей!» та виставка декоративно-ужиткового мистецтва, присвячена Т. Г. Шевченку «Лялька-мотанка – оберіг мого роду».

Курненська ТГ провела Шевченківський тиждень, у період якого відбувся челендж «Світ читає Шевченка» та вікторина до Шевченківських днів «Правда чи фейк? Що ви знаєте про Тараса Шевченка». Учні Стрибізького ліцею Курненської сільської ради взяли участь у V обласному конкурсі виконавців художнього слова, присвяченому 210 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка «Єднаймо Україну Тарасовим словом».

У Миропільській гімназії Миропільської селищної ради проведено заняття-казку «Маленьким дітям про великого Тараса», флешмоб «Буде тобі, враже, як Шевченко скаже!», конкурс поезій та есе «Тарасові заповіти», STEAM-проєкт «Матриця життя Т.Г. Шевченка», віртуальний «Кобзартест».

У КЗ «Центр культури і дозвілля» Попільнянської селищної ради було проведено театральну презентацію вірша «Садок вишневий коло хати» в сучасній інтерпретації театру місцевого факту «Млинок».

У КЗ «Радомишльська мистецька школа» відбувся благодійний концерт та виставка художніх робіт, присвячені  210-й річниці з дня народження Кобзаря.

У Романівській ТГ пройшов поетичний марафон «Вільна трибуна Шевченківського слова» та онлайн привітання жіночого вокального колективу «Барви» – «Борітеся-поборите!».

Кам’янобрідський ліцей Старосілецької сільської ради провів конкурс есе «Зерно Шевченкового слова в родині нашій проросло» та мистецьку імпрезу «Шевченкове слово у роках не старіє…». Також учні освітніх закладів Старосілецької сільської ради  взяли участь у V обласному конкурсі виконавців художнього слова, присвяченому 210 річниці від дня народження Т. Г. Шевченка «Єднаймо Україну Тарасовим словом», та отримали подяки і дипломи від Управління культури та туризму ЖОВА.

БК-філія смт. Новогуйвинське Новогуйвинської селищної ради провели челендж «Згадаймо Тарасові слова».

У Коростишівський ТГ відбувся мітинг–вшанування «Невмирущий    Шевченко…» з покладанням квітів великому Кобзарю та молебіньза Україну священником ПЦУ отцем Віталієм. Здобувачі освіти Щигліївського ліцею Коростишівської міської ради взяли участь в онлайн – фотоквесті «Знавець Шевченка», у квестгрі «Лунає пісня Кобзаря», флешмобі «Читаємо Шевченка…».

У КУ «Потіївський ліцей» Потіївської сільської ради проведено квест «210 років великому Кобзареві» та інформаційний дайджест «Пророчі слова великого поета».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь