Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Державна екологічна інспекція Поліського округу штрафує громадян за спалювання деревини біля лісу та закликає не провокувати лісові пожежі!

Дата: 15.04.2024 13:21
Кількість переглядів: 139

На початку квітня в ході обстеження території в межах міста Житомира державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу в районі Соколовського кар’єру виявлено спалювання деревних решток впритул до лісового масиву.

Фото без опису

✔️ Особу, яка вчинила правопорушення, притягнуто до відповідальності за 77 КУпАП (частина 1) «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» , сума штрафу склала 1530 грн.

✔️ За аналогічне порушення представниками Інспекції під час проведення рейдових заходів 10 квітня було оштрафовано ще одну особу, яка спалювала деревні рештки у лісовому масиві на території 📍 Житомирського району. Її також притягнуто до адміністративної відповідальності.

❗️ Інспекція нагадує про відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки в лісах. Відповідно до ч. 1 ст. 77 КУпАП розмір штрафу, який може бути накладений на громадян-паліїв, - від 1530 до 4590 грн; на посадових осіб - від 4590 – 15300 грн.

Фото без опису

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4590 до 15300 грн; на посадових осіб від 10710 – 30600 грн.

✅ Екологічна інспекція закликає громадян відмовитися від будь-якого спалювання рослинних залишків, деревних решток поблизу лісових масивів та докласти усіх зусиль , щоб цього не робили інші!

✅ Бережіть довкілля, яке і без того зазнає великих збитків від війни.

Бутьте свідомими! Не допомагайте ворогу своїми безвідповідальними діями!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь