Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд ухвалив постанову “Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо окремих питань діяльності місцевих структурних підрозділів, на які покладено функції з питань ветеранської політики”

Дата: 06.05.2024 08:52
Кількість переглядів: 120

Основна мета постанови: врегулювати питання організації діяльності структурних підрозділів, що займаються питаннями ветеранської політики регіонів, у сфері соціального захисту ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Фото без опису

Як пояснює заступник Міністра у справах ветеранів Руслан Приходько"Сьогодні Уряд ухвалив постанову, яка скерована на посилення ефективної роботи на місцях структурних підрозділів, розбудову інфраструктури ветеранської політики і визначення окремих структурних підрозділів саме з питань ветеранської політики і уповноваження їх конкретними функціями, що дасть можливість більш якісно і структурно та системно працювати в регіонах".

На сьогодні в регіонах утворюють структурні підрозділи з питань ветеранської політики (самостійні або в складі департаментів чи управлінь соціального захисту), основним завданням яких визначено виконання функцій з реалізації ветеранської політики.

А саме: 

  • встановлення статусів ветерана війни та членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України,
  • видача посвідчень (продовження їхньої дії),
  • видача проїзних талонів,
  • видача нагрудних знаків тощо.

Ухвалення постанови забезпечить можливість виконувати функції з реалізації ветеранської політики вже створеними самостійними ветеранськими підрозділами та не перешкоджатиме виконанню цих функцій органами соціального захисту населення, які продовжують виконувати функції з реалізації ветеранської політики.

Розширення інфраструктури органів, які реалізують ветеранську політику, зокрема, шляхом створення відповідних структурних підрозділів, сприятиме тому, що органи державної влади, задіяні в системі реалізації ветеранської політики, стануть більш ефективними, прозорими та доступними для ветеранів війни, членів сімей загиблих оборонців, та головне – відповідатимуть на потреби та запити кожного та кожної.

Зазначене покликане зробити комфортним шлях повернення ветеранів та ветеранок до цивільного життя на будь-якому етапі: від отримання окремих послуг соціального характеру до ефективної підтримки та взаємодії між органами державної влади та ветеранами, що є актуальним як в умовах війни, що триває, так і  в післявоєнному періоді.

Впровадження нової ветеранської політики потребує утворення структурних підрозділів, які забезпечуватимуть її реалізацію на місцевому рівні.

Планується, що структурні підрозділи будуть також задіяні до процесів цифровізації ветеранських послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь