Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося перше засідання новоствореної Ради безбар’єрності при Житомирській РВА

Дата: 07.05.2024 16:03
Кількість переглядів: 203

Сьогодні, 7 травня, відбулося перше засідання новоствореної при Житомирській районній державній адміністрації Ради безбар’єрності, до складу якої увійшли представники структурних підрозділів Житомирської РВА, Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Житомирського районного управління поліції ГУНП в області, Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста України, Житомирської філії обласного центру зайнятості, районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області.  

Фото без опису 

Відкриваючи засідання, перший заступник начальника Житомирської РВА, голова Ради безбар’єрності Сергій Кириченко наголосив, що сьогодні питання забезпечення безбар'єрного середовища для людей з інвалідністю та інших категорій громадян з обмеженою мобільністю, які повсякчас зіштовхуються з додатковими труднощами, актуальне як ніколи раніше. Тому безбар'єрний доступ залишається одним із пріоритетів у роботі органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та всіх державних установ. І має стати обов’язковою суспільною нормою.

На це націлює Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, розроблена з ініціативи першої леді України Олени Зеленської, місцеві довгострокові програми з питань безбар’єрності. Зокрема, розпорядженням начальника Житомирської РВА від 19 жовтня 2023 року затверджено план заходів на 2023 - 2024 роки з реалізації на теренах району Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Наразі у 29  громадах району створено Ради безбар'єрності, основним завданням яких є реалізація державної політики у створенні  безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю та інших категорій маломобільних груп населення на територіях своїх громад.

Учасники засідання розглянули питання оцінки ступеню безбар’єрності та можливості доступу людей з обмеженою мобільністю до об’єктів громадського користування –  ЦНАПів, освітніх, медичних закладів, адміністративних будівель тощо та поінформованість населення щодо можливостей безбар’єрного доступу до різних сфер життєдіяльності.

Під час засідання Ради наголошувалося на необхідності координації дій органів державної влади, місцевого самоврядування, державних установ та організацій щодо створення безбар’єрного простору на території Житомирського району.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь