Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Звернення начальника Житомирської РВА Юрія Тарасюка

Дата: 08.05.2024 09:15
Кількість переглядів: 225

Шановні жителі району – дорогі земляки!

З нинішнього року Україна за європейською традицією відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Для Європи, як і для України, ця дата – точка відліку закінчення найжахливішої війни ХХ століття, пам’ять про її страшні наслідки, а не про культ перемоги та тріумф одних народів над іншими, що наполегливо нав’язує країна-агресор, яка, сповідуючи принцип «можемо повторити», через багато десятиліть віроломно вдерлася на територію суверенної держави.

Фото без опису

79-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна втретє відзначає в умовах повномасштабної збройної агресії рф, яка зазіхнула на українські землі та загрожує безпеці і миру в усій Європі. Перемога над путінською росією – шанс на побудову стійкого миру на європейському континенті, позбавлення назавжди імперських амбіцій країни, яка не тільки не засвоїла уроки Другої світової війни, а й продовжує безцеремонно привласнювати перемогу над нацизмом собі.   

Насправді ж якби не українці та антигітлерівська коаліція, не було б капітуляції того зла. Не було б і 8 травня. Ціна внеску у перемогу – надзвичайні втрати серед наших співвітчизників, адже та війна забрала життя понад вісім мільйонів українців. Кожного п’ятого…    

Довгих десять років триває безкомпромісна боротьба України із сучасним нацизмом, ймення якому «рашизм». Боротьба за волю, незалежність та відновлення територіальної цілісності. За перемогу демократичних цінностей над свавіллям тоталітарного режиму. 

Немає жодних сумнівів у тому, що попри неймовірні труднощі та втрати Україна здолає нинішнє вселенське зло. І ми відзначатимемо уже нове довгоочікуване державне свято – День перемоги над загарбницькою росією!

Слава Україні!
Героям слава!

Юрій ТАРАСЮК,
начальник Житомирської районної
військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь