Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Житомирському районі відбувся навчальний практичний захід «Консультаційний пункт з питань цивільного захисту населення громади – знаю, вмію, використовую!»

Дата: 13.05.2024 12:57
Кількість переглядів: 152

У сучасному світі, сучасній Україні під час воєнного стану надзвичайні ситуації можуть виникнути в будь-який момент. Саме тому важливо мати належні знання та навички для ефективної реакції. Консультаційні пункти з питань цивільного захисту відіграють критичну роль у підготовці населення до подібних ситуацій.

Фото без опису

Перше, що роблять консультаційні пункти, це просвітницька та профілактична робота. Шляхом проведення різноманітних заходів, семінарів та тренінгів вони надають населенню необхідні знання та навички з питань захисту та дій при виникненні надзвичайних ситуацій. Це допомагає підвищити рівень обізнаності та готовності громадян до екстрених ситуацій.

Друге, консультаційні пункти надають можливість застосовувати практичні навички. Через вправи-симуляції та тренування люди отримують можливість практикувати свої знання та уміння в реальних умовах. Це дозволяє підготуватися до реагування на різні ситуації, включаючи стихійні лиха, пожежі та інші надзвичайні події.

Фото без опису

13 травня у Новогуйвинській територіальній громаді за участі фахівців, а саме відповідальних за роботу консультаційного пункту з питань цивільного захисту Новогуйвинської селищної ради, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області, центру громадських зв’язків ГУ ДСНС України в Житомирській області, аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Житомирській області за модерації управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту, участі відділу оборонної роботи та цивільного захисту, охорони праці Житомирської РВА відбувся навчальний практичний захід «Консультаційний пункт з питань цивільного захисту населення громади – знаю, вмію, використовую!».

Фото без опису

Головними завданнями всіх учасників заходу стали практичні навчання з:

• надання першої медичної допомоги;
• піротехніки, мінної безпеки;
• дотримання правил та рекомендацій щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій та проявів терористичних актів;
• застосування засобів індивідуального та колективного захисту;
• відпрацювання навичок гасіння пожежі.

Фото без опису

Хочемо відзначити, що участь в таких заходах є важливою для кожного члена громади, жителя нашого району, адже це допомагає створити більш безпечне та стійке суспільство.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь