Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Небезпечний вплив ігор: ігрова залежність, ігроманія, гемблінг-залежність

Дата: 13.05.2024 16:41
Кількість переглядів: 121

Метою державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор є створення умов для зниження соціальних ризиків, пов’язаних з їх організацією та проведенням, а принципами такої політики є захист прав, законних інтересів, життя та здоров’я громадян, а також боротьба з ігровою залежністю (лудоманією).

Фото без опису

20 квітня 2024 року Президент України своїм Указом від № 234/2024 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», яким, серед іншого, визначено, що Кабінет Міністрів України у місячний строк має забезпечити проведення національної інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів попередження та лікування ігрової залежності, контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю, та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

У зв’язку із цим, 30 квітня 2024 року на засіданні Кабінету Міністрів України (протокол № 44) схвалено План організації виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 р. «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», введеного в дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 р. № 234 (далі – План).

В рамках реалізації завдань даного Плану Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей запустила національну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо небезпеки азартних ігор, загроз ігрової залежності, способів запобігання ігровій залежності, контактів закладів, які надають допомогу особам з ігровою залежністю, та особливостей функціонування Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

З даною інформацією можна ознайомитися в брошурі на тему «Азартні ігри – це лише розвага».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь