Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

23 травня – День Героїв: Вшановуємо мужність і самовідданість захисників України

Дата: 23.05.2024 16:01
Кількість переглядів: 556

Сьогодні  Україна відзначає День Героїв – величне свято, яке згуртовує нашу націю та нагадує про безсмертні подвиги тих, хто боровся за свободу й незалежність нашої Батьківщини.

Фото без опису

Цього дня ми схиляємо голову перед пам'яттю полеглих героїв та висловлюємо щиру вдячність живим, чия відвага й самовідданість дають нам можливість жити, працювати, виховувати дітей.

Фото без опису

Сьогодні в селищі Пулини відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Героїв. Начальник Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк, його перший заступник Сергій Кириченко, заступник Павло Куц, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, місцеві жителі, військовослужбовці відвідали Алею слави, присвячену героїчним землякам, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора.

Фото без опису

Під час церемонії хвилиною мовчання було вшановано пам'ять полеглих героїв, а до пам'ятника загиблим воїнам на Площі Слави покладено квіти. Юрій Тарасюк виступив з промовою, в якій підкреслив важливість Дня Героїв для українського народу та закликав присутніх ніколи не забувати про тих, хто віддав життя за нашу свободу.

Фото без опису

«Сьогодні ми збираємося, щоб вшанувати пам'ять наших героїв – тих, хто протягом століть боровся за свободу, незалежність та самобутність нашої нації. Від часів Київської Русі до сьогодення українці демонструють незламну волю та мужність, відстоюючи своє право жити на вільній та незалежній землі», – наголосив Юрій Тарасюк.

Фото без опису

«Ми знову опинилися в боротьбі за нашу свободу. Російський агресор жорстоко вдерся на нашу землю, прагнучи знищити нашу державу та народ. Але українці знову продемонстрували свою єдність та силу. Наші воїни на фронті мужньо боронять нашу землю, а мільйони людей у всьому світі підтримують нас у цій боротьбі», – додав очільник Житомирського району.

Фото без опису

Ми ніколи не забудемо подвиг наших героїв. Їхня жертовність надихає нас на нові звершення. Ми обов'язково переможемо в цій війні та побудуємо сильну, квітучу Україну.

Фото без опису

У ході заходу відбулось вручення ордена «За мужність» (посмертно) матері загиблого воїна Олега Грибана.

Фото без опису

Цей день є днем пам'яті не тільки героїв сучасності, але й минулого. Сьогодні ми згадуємо героїв Київської Русі, які билися за єдність та цілісність українських земель; козаків-характерників, які боронили український народ від загарбників; борців за Українську незалежність у XX столітті, які невтомно боролися за волю й самовизначення нашого народу; сучасних захисників України, які нині ризикують своїм життям на передовій, оберігаючи нашу землю від ворога.

Фото без опису

Вшанування Героїв цього дня стало ще одним символом незламності українського духу та нашої безмежної вдячності тим, хто захищає нашу землю. Пам'ять про героїв вічно житиме в наших серцях, а їхній подвиг надихатиме нас на нові звершення.

Фото без опису

Слава Україні! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь