Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

29 травня світова спільнота відзначає знаменну дату – Міжнародний день миротворців ООН

Дата: 29.05.2024 12:22
Кількість переглядів: 178

Цей день є свідченням глибокої поваги до самовідданих чоловіків і жінок, які, ризикуючи власним життям, несуть службу в миротворчих місіях під прапором ООН.

Фото без опису

З моменту заснування першої миротворчої місії у 1948 році понад 1 мільйон миротворців з різних країн світу взяли участь у понад 70 операціях, рятуючи життя, захищаючи мирне населення та сприяючи відбудові зруйнованих конфліктами країн.

Україна з самого початку свого незалежного шляху бере активну участь у миротворчій діяльності ООН. За 30 років понад 45 тисяч українських військовослужбовців та поліцейських з честю несли службу у 25 місіях з підтримання миру та безпеки в різних куточках світу.

На жаль, 58 українських миротворців віддали своє життя за мир на цій землі. Їх подвиг – це зразок мужності, самовідданості та безмежної любові до людства.

Сьогодні, коли світ знову зіткнувся з жахіттями війни, роль миротворців ООН стає ще більш актуальною. Їхня місія – це не лише збереження миру, але й запобігання новим конфліктам, захист демократії та верховенства права, сприяння сталому розвитку країн.

В цей знаменний день щиро дякуємо всім миротворцям за їхню безцінну роботу. Висловлюємо глибоку вдячність за мужність, самовідданість та стійкість у справі миробудівництва.

Україна й надалі твердо підтримуватиме миротворчу діяльність ООН, адже вірить, що лише спільними зусиллями можна збудувати мирне майбутнє для всіх.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь