Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юридичний відділ

22 Квітня, 2024 р., 11:03
Якщо трудова книжка втрачена чи в ній бракує записів про трудову діяльність, є інші способи підтвердити те, що людина справді працювала. У цій статті розбираємо способи підтвердження стажу, коли є письмові докази, є свідки, якщо підприємство на непідконтрольних Уряду України територіях, якщо людина вела селянське господарство чи була ФОП і платила страхові внески і якщо працювала, поки була засуджена. Та коли доведеться звертатися до суду. 
18 Квітня, 2024 р., 12:10
Велика кількість рекламних оголошень у всіх медіа та на майданчиках соціальних мереж належить до медичної сфери. З огляду на це варто нагадати споживачам та суб’єктам господарювання про законодавчі вимоги до неї.
12 Квітня, 2024 р., 10:18
Аліментні виплати є обов’язковою процедурою і стягуються з усіх видів доходу платника. Відповідно до частини 2 статті 182 Сімейного кодексу України мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину становить не менше, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
11 Квітня, 2024 р., 11:14
Війна, яка триває вже понад два роки, окрім десятків тисяч забраних життів знищила і десятки тисяч домівок цивільного населення, що лишило людей без даху над головою. Одним із способів надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна є придбання житла з використанням житлового сертифіката. Як це зробити - інформує Міністерство юстиції України.
11 Квітня, 2024 р., 10:15
І наразі це теза не для філософських роздумів про природу свободи та відповідальності. Пропонуємо поговорити про обов’язки орендаря житла:
10 Квітня, 2024 р., 10:14
Керівник Офіс протидії рейдерству Міністерства юстиції України Віктор Дубовик детально розповів про особливості порядку паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям. За його словами, майже 30 років тому Указом Президента України «Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям» від 08.08.1995 за № 720/95 було прийнято рішення провести розпаювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і кооперативам, в тому числі створеним на базі радгоспів.
09 Квітня, 2024 р., 10:15
Для того, щоб документи, видані на території України, мали законну юридичну силу за кордоном, їх необхідно легалізувати. На сьогодні найбільш поширеним способом оформлення документів для їх можливого використання на території іноземної держави є проставлення апостиля.
08 Квітня, 2024 р., 10:10
Афідевіт — письмова урочиста заява про наявність або відсутність певних фактів (подій), які мають юридичне значення.
29 Березня, 2024 р., 10:01
Дипломатичні представництва та консульські установи України за кордоном в інтересах громадян України вчиняють нотаріальні дії, передбачені чинним законодавством України.
26 Березня, 2024 р., 09:39
В Україні з 30 січня 2024 року змінилися правила оформлення спадщини. Новації спадкування пов’язані з унормуванням правовідносин під час воєнного стану.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь