Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Охорона здоров’я

11 Квітня, 2024 р., 11:53
Вакцина БЦЖ захищає від туберкульозу. У дітей до року туберкульоз протікає у вигляді генералізованої форми — з ураженням печінки, нирок, кісток. У разі зараження туберкульозом у перший рік життя існує високий ризик захворіти на туберкульозний менінгіт, що вражає мозкові оболонки. У цьому випадку туберкульоз особливо тяжко піддається лікуванню і часто має летальні наслідки.
27 Березня, 2024 р., 12:05
Тестування на ВІЛ є невід’ємним компонентом програми надання комплексної медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ. Швидкі тести, що пропонуються неурядовими організаціями, зокрема і Благодійний фонд “нехай твоє серце б’ється”, є першим кроком до виявлення позитивних випадків ВІЛ і спрямування людини на лікування.
24 Березня, 2024 р., 10:40
Щороку 24 березня відзначають день боротьби з туберкульозом. Це знане з літератури 19 — початку 20 століття інфекційне захворювання поширене й досі. Та нині туберкульозу значно простіше запобігати вакцинацією і лікувати його антибіотиками.
22 Березня, 2024 р., 11:46
Баротерапія – лікувальне застосування газових сумішей з підвищеним тиском кисню. У цього методу є два режими застосування: гіпербаричний, який передбачає підвищення тиску, та гіпобаричний, зі зниженням тиску в спеціальній камері.
18 Березня, 2024 р., 11:58
Понад 100 років тому французькі лікарі Альбер Кальметт і Каміль Герен створили зі збудника туберкульозу корів дуже схожу на своїх хвороботворних “родичок” бактерію, здатну викликати імунну відповідь, але не туберкульоз. Нині ми знаємо її як бацилу Кальметта-Герена, або ж вакцину БЦЖ, яку використовують і дотепер.
13 Березня, 2024 р., 10:02
Люди з туберкульозом можуть лікуватися в лікарні або вдома під наглядом лікаря — амбулаторно. Більшість лікується амбулаторно з першого дня хвороби. Це ефективно й безпечно для навколишніх, якщо так визначив лікар.
12 Березня, 2024 р., 10:02
Нагадуємо, що українці мають можливість залишатися вдома за наявності симптомів цих хвороб і звернутися до лікаря для оформлення лікарняного дистанційно.
11 Березня, 2024 р., 10:54
Не секрет, що не тільки діти, але часто й дорослі бояться щеплень. Це може бути боляче й неприємно, а невідомість часто посилює страх.
07 Березня, 2024 р., 11:41
Поєднувати різні щеплення в один день не тільки безпечно, а ще й зручно, особливо дітям.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь