Житомирська районна державна адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба у справах дітей

23 Лютого, 2024 р., 15:10
Діти повинні зростати з рідними батьками, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому  держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
22 Лютого, 2024 р., 14:20
Сьогодні, 22 лютого, головний спеціаліст служби у справах дітей Житомирської РВА Юлія Горобець спільно з начальником служби у справах дітей Вільшанської сільської ради Мирославою Скоржепою провели робочу нараду  з працівниками бюджетних установ Карповецького старостинського округу щодо пошуку серед населення кандидатів у патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, усиновителі.
21 Лютого, 2024 р., 10:49
Самостійно обрати, що їсти, чим займатися та як виглядати — для нас ці дії є звичайними та щоденними, проте діти та підлітки в закладах інституційного догляду та виховання позбавлені таких простих можливостей.
20 Лютого, 2024 р., 16:34
Патронат над дитиною — це послуга тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
16 Лютого, 2024 р., 09:08
Прийомна сім'я — це сім'я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.
09 Лютого, 2024 р., 15:08
Якщо з якихось причин деяким дітям не пощастило виховуватися з  біологічними батьками, вони переходять під тимчасове піклування, догляд та реабілітацію до іншої родини або особи, яка називається патронатною сім’єю. В одній з таких родин, що проживає в Тетерівській громаді, сьогодні, 9 лютого, за дорученням начальника Житомирської РВА Юрія Тарасюка побувала начальник служби у справах дітей Житомирської РВА Ольга Присяжнюк.
05 Лютого, 2024 р., 09:50
Його учасники об’єднаються в потужну мережу, щоби ефективно адвокатувати права дітей з інвалідністю. Упродовж 2022–2023 років до проєкту вже долучилися 57 організацій. Цьогоріч будуть відібрані ще 15.
17 Січня, 2024 р., 14:16
Війна наклала свій болючий відбиток на кожну українську родину. Особливо вразливою виявилася наймолодша категорія наших громадян.
12 Січня, 2024 р., 11:32
Благодійний фонд Lumos Foundation спільно з Всеукраїнською громадською організацією “Україна без сиріт” за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України запроваджує у Житомирській області короткострокову Програму багатоцільової грошової допомоги сім’ям з дітьми, в тому числі сім’ям ВПО.
11 Січня, 2024 р., 10:29
Діти з інвалідністю та люди, що мають інвалідність з дитинства, мають право на соціальну допомогу. Вона призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи (МСЕК).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь